FOTO  Ivor Javor-Korjenić uspješan na glazbenim natjecanjima

Ivor Javor-Korjenić, Ivor Javor-Korjenić
Nakon brojnih nagrada o kojima smo pisali Ivor Javor  uspješan je i ove godine, i evo što nam je rekao o svojim uspjesima:

"Od 3. do 6. svibnja na natjecanju u Mariji Bistrici, u Hrvatskoj, osvojio sam 1. nagradu i 3. mjesto sa 97.4 boda. Za mene je to bilo nešto novo, obzirom da sam se do tada natjecao uvijek samo sa harmonikašima, ovaj put je trebalo ubijediti 12 različitih ljudi u žiriju koji sviraju 12 različitih instrumenata u ovaj broj bodova. U žiriju su sjedili ugledni profesori iz Rijeke, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva (red.prof.art. Borut Zagoranski - harmonika Ljubljana / Pula; Petra Vidmar, doc. - udaraljke, Ljubljana; doc. dr. Belma Alić - violončelo, Sarajevo; akademik Zoran Juranić, dirigent i skladatelj Rijeka / Zagreb,...). Nakon toga, uslijedila su 2 natjecanja, u Istočnom Sarajevu i u Tivtu, u Crnoj Gori, gdje sam osvojio također prve nagrade.

U Istočnom Sarajevu sam imao 94.5 boda i zauzeo sam diobu 2. mjesta u VIII. kategoriji, a u Tivtu sam imao 90 bodova, isto bodova kao i pobjednik kategorije (dioba 1. mjesta u VIII. kategoriji). U Istočnom Sarajevu treba istaći profesora Vladimira Blagojevića (Srbija), prof. Iosifa Puritsa (Rusija) te profesora Stephanea Chapuisa iz Švicarske, pred kojima sam imao priliku svirati.

U Tivtu u žiriju su bili profesori Frederic Deschamps iz Francuske koji je istaknuti pedagog jer su njegovi studenti osvajali najprestižnija svjetska natjecanja, te Sergey Osokin iz Rusije, solist, koncert majstor i profesor! Također, vrijedi spomenuti profesora Radomira Tomića iz Srbije! Tijekom zadnjih mjeseci imao sam priliku surađivati sa poznatim stručnjakom, profesorom Zoranom Rakićem!

12. lipnja završavam Srednju glazbenu školu u Sarajevu, završnim maturalnim koncertom u Sali Srednje muzičke škole u 18h (svi ste pozvani!).

HERCEGOVINA.info