FOTO  Ivor Javor-Korjenić: Pripremam se za nova natjecanja

Ivor Javor-Korjenić

Kao što sam najavio u prethodnom razgovoru za portal „Hercegovina.info", upisao sam Muzičku akademiju u Puli, odsjek „klasična harmonika" i uspješno završavam prvu godinu studija.

Od samog početka studiranja u Puli, dobio sam jako puno prilika da predstavljam Muzičku akademiju na javnim nastupima i koncertima, a posebno bih izdvojio solističke nastupe na 12. Danima harmonike u Poreču, izvedbu skladbe „Land of the Gulag Archipelago" (skladatelj Victor Vlasov) na Danima akademije u Puli u Istarskom narodnom kazalištu, te nastup na „Dobro jutro, Hrvatska" za hrvatsku nacionalnu televiziju. Također, sa komornim sastavom, bio sam učesnik čuvenog Zagrebačkog Biennale-a. Nakon nabrojanih koncerata, uslijedili su odlasci na natjecanja u Beograd, Pulu, Daruvar i Istočno Sarajevo. U Beogradu na „MEHFEST-u" i u Istočnom Sarajevu na „Akordeon Artu", osvojio sam prve nagrade, u žiriju su bila najprestižnija imena svjetske glazbene harmonikaške scene (profesori iz Rusije, Ukrajine, Srbije, Italije, Njemačke, Vijetnama, Hrvatske,...). Neki od njih su prof. Zoran Rakić, Friedrich Lips, Vladimir Murza, Corrado Rojac, Andreas Nebl, Nguyen Tai Hung, Branko Džinović,... Osvojio sam i drugu nagradu na 44. susretima harmonikaša u Puli. Osim međunarodnih natjecanja, ove godine sam pristupio i 10. hrvatskom natjecanju za harmoniku koje je održano u Daruvaru, tu sam pobijedio u F kategoriji sa 95 bodova i osvojio posebnu nagradu - solistički koncert na 13. Danima harmonike u Poreču 2020. godine. Treba naglasiti da mi je u izvedbi i interpretaciji skladbi jako puno pomogao moj profesor doc. art. mr. art. Franko Božac koji je također jedan od najznačajnijih glazbenika svjetske scene.

Pripremam se za nova natjecanja u Austriji, Italiji i drugim europskim zemljama za ovu i sljedeću godinu, a posebno bih istaknuo zadovoljstvo napretkom i svim mogućnostima koje sam dobio studiranjem na Akademiji u Puli.