Djevojka koju su prisilno udali pobjegla s medenog mjeseca

vjenčanje, gosti, vjenčanje, sramota, brak, vjenčanje, planovi , vjenčanja, fotografi, mladenka, vjenčanje, djeveruša , vjenčanje, neće vjenčanje, vjenčanje, moždani udar, mlada

Djevojka iz Britanije pobjegla je od svog supruga za kojeg je, tvrdi, bila prisilno udata. Po povratku supruga u Veliku Britaniju, policija ga je presrela i privela, ali je li zaista riječ o kaznenom djelu, tek se treba utvrditi. 

– Prije nekoliko tjedana u zračnoj luci Heathrow imali smo slučaj djevojke koja je bila prisilno udana, ali je uspjela pobjeći s medenog mjeseca – kazala je glasnogovornica granične policije dodajući da se prvi put susrela s takvim slučajem te da je istraga još u tijeku, piše Metro. 

Ovaj slučaj pojavio se upravo u vrijeme kada je londonska policija pokrenula novu operaciju s ciljem podizanja svijesti o problemu prisilnih brakova. Cilj im je obučiti svoje službenike za prepoznavanje žrtava i počinitelja takvog zločina, ali i ostalih zločina prema ženama, kao što su sakaćenje ženskih organa, zlostavljanje uime obiteljske časti te "peglanje" vrućim kamenjem grudi djevojčica.

Operacija se izvodi u sklopu višetjedne akcije koja je usmjerena na detaljniju analizu letova u i iz zemalja u kojima je takva praksa uobičajena.

"Nažalost, to ostaje skrivena štetna praksa koju mi moramo promijeniti i normalizirati konverzaciju o toj pojavi", kazao je inspektor londonske policije Allen Davis.

Samo prošle godine britanska vladina organizacija za pružanje pomoći žrtvama prisilnih brakova zabilježila je 1764 sumnjivih slučajeva, od kojih su 574 slučaja uključivala maloljetne osobe. Slučajevi su bili povezani sa 74 različite zemlje, ali najviše slučajeva zabilježeno je u Pakistanu, Bangladešu i Indiji. No, brojke su puno veće, samo većina slučajeva nikada se ne otkrije, upozoravaju policijski službenici, a žrtve su u dobi od dvije do 80 godina.