SAMOIZOLACIJA JE NAJVEĆI PROBLEM U svatovima nećete vidjeti da se mjeri temperatura i da se nose maske

Škola
Ilustracija/hercegovina.info

Povodom najavljene prosvjedne šetnje, koju organizira "Udruga roditelja Naša djeca 2014.", zbog nezadovoljstva mjerama pod kojima su djeca krenula u novu školsku godinu, u "Podcastu Bura", gostovali su predstavnici navedene udruge, Borisalava Kamšigovska Šarić te Dragan Musa.

Kao ključni i glavni problem vide samoizolaciju.

"Glavne točke koje bune roditelje su neka dvostruka mjerila u smislu samoizolacije koja nama konkretno stvara najveći problem. Škole su dobile dopise prema kojima, ukoliko je jedan učenik pozitivan, svih ostalih četrnaest učenika mora ići u samoizolaciju. Ta mjera je ključna mjera koja nama stvara najveći problem jer to znači da u skoroj budućnosti možemo očekivati da idemo na online nastavu", rekla je Šarić.

Dodala je i kako su roditelji nezadovoljni dvostrukim mjerilima za škole i primjerice za svadbe.

"Roditelje to buni iz razloga što sve drugo funkcionira uredno i normalno i roditelji se pitaju zašto svatovi funkcioniraju normalno, gdje ispred jednog svadbenog salona zasigurno nećete vidjeti nekoga kako mjeri temperaturu nekome. Nećete vidjeti svatove kako nose maske i nisam baš sigurna da će od 200 svatova, ukoliko jedan bude pozitivan, njih pedeset ili sto ići u samoizolaciju. Mislim da ti svatovi sjede puno bliže jedni drugima nego što su sada djeca raspoređena u učionicama."

Šarić je istakla kako je paradoks da su djeca odvojena jedino unutar škole.

"Naša djeca po ovim pravilima imaju pravo na mali odmor, ali tijekom njega mogu otići eventualno oprati ruke, ne mogu se kretati po učionici, dakle nisu u kontaktu jedni s drugima i tako moraju ostati dva sata, a stariji razredi tri sata bez pauze.  Isti ti svatovi u jednom dobrom periodu su u međusobnom kontaktu, vrlo bliskom, plešu, i sjede jedan do drugoga za stolovima. To je samo jedan od paradoksa. Drugi je što su sva ta djeca poslije nastave, prije nastave, ali  i tijekom čitavog ljeta u međusobnom kontaktu. Što se tiče izvannastavnih aktivnosti, primjerice sportski klubovi, nisu uključivali djecu samo iz jednog razreda, nego djecu iz više razreda i više gradova. Djeca se druže prije škole i nakon škole i onda je jedini problem škola i vrijeme u školi", rekla je Borislava Kamšigovska Šarić.

Samoizolacija roditeljima predstavlja problem i iz razloga što bi na poslovima morali uzimati bolovanja, što bi im zasigurno stvaralo dodatne probleme u ionako teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se društvo nalazi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.