RODITELJI IZ POSUŠJA IZGUBILI STRPLJENJE "Krajnje je vrijeme da nas se čuje, u protivnom smo prisiljeni na prosvjede"

Osnovna škola Ivana Mažuranića u Posušju
Facebook

Vijeće roditelja Osnovne škole Ivana Mažuranića u Posušju uputilo je danas dopis predsjedniku vlade ŽZH, ministrici obrazovanja i ostalim članovima Vlade ŽZH, povodom općeg štrajka koji se održava u osnovnim i srednjim školama u ŽZH.

Njihov dopis prenosimo ga u cijelosti:

"Poštovani premijeru i članovi vlade ŽZH, 

Mi, roditelji djece Osnovne škole Ivana Mažuranića u Posušju, ovim putem izražavamo duboku zabrinutost za našu djecu koja su već gotovo 4 tjedna taoci sporih pregovora, nedostatka interesa i želje da se ova nemila situacija riješi. Djeci je uskraćeno osnovno ljudsko pravo – pravo na obrazovanje. 

Zato pozivamo na odgovornost i Vas, gospodine premijeru, kao i ministricu prosvjete ŽZH, te apeliramo na sve odgovorne da se ubrzaju pregovori i da se hitno iznađe rješenje kako bi naša djeca u ponedjeljak krenula na nastavu.

Ovakvim sporim i neučinkovitim pregovaranjima šaljete poruku i roditeljima i djeci da su Vam nebitni. Kao roditelji osjećamo se zanemareni, a naša djeca napuštena. Krajnje je vrijeme da nas se čuje i uzme u obzir. U suprotnom ćemo biti prisiljeni na prosvjede i druge zakonski regulirane mjere, a s ciljem zaštite djece i njihovih temeljnih prava", stoji u priopćenju  Vijeća roditelja OŠ Ivana Mažuranića Posušje.