Sveti Otac: 'Svaki je kršćanin jedan Kristofor, nositelj Krista!'

Sveti Otac: 'Svaki je kršćanin jedan Kristofor, nositelj Krista!'
U Godini milosrđa, opće audijencije koje se održavaju svake srijede na Trgu svetog Petra, održavat će se i jedne subote u mjesecu. Sveti je Otac u ovoj prvoj Jubilejskoj audijenciji govorio o povezanosti koja postoji između milosrđa i poslanja.

- Kad čujemo neku lijepu vijest ili kad doživimo jedno lijepo iskustvo, prirodno je osjetiti potrebu da to podijelimo s drugima. Ne možemo zadržati radost koja nam je darovana i želimo je proširiti. Doživljena radost je takva, nuka nas da je priopćimo drugima - primijetio je.

Stoga bi, smatra Papa, tako trebao biti i kad susretnemo Gospodina.

- Konkretni znak da smo Gospodina uistinu susreli jest radost koju imamo kad to svoje iskustvo prenosimo drugima - kazao je.

U odlomku iz evanđelja koji se čitao prilikom audijencije, evanđelist Ivan prenosi iskustvo prvih učenika: nakon prvog susreta s Isusom, Andrija to odmah ide reći bratu Petru (usp. Iv 1, 40-42).

- Susret s Isusom jednak je susretu s njegovom ljubavlju - kazao je Papa dodajući kako nas to preobražava i čini sposobnima da snagu koju nam je darovao prenesemo drugima.

Papa kaže i kako svi mi s krštenjem dobivamo jedno novo ime.

- Uz ono koje su nam dali mama i tata, dobivamo ime Kristofor što znači (do)nositelj Krista. Svaki je kršćanin jedan Kristofor, nositelj Krista - poručio je Papa.

Naglasio je i kako nam milosrđe koje primamo od Oca nije dano kao ''privatna utjeha''. Pozvao nas je sve da za ozbiljno uzmemo svoje ''biti kršćaninom'' i življenje vjerničkim životom.

- Jer jedino tako evanđelje može dirnuti srce drugih osoba i otvoriti ga za primanje milosti milosrđa i ljubavi koje Bog daje svima - zaključio je.