Ratko Mladić je nemoćni starac koji jedva hoda

FOTO: Politika
Srpska Politika objavila je njegove najnovije fotografije.

Već oko šest sati ujutro specijalna policija upala je u kuću u Lazarevu kod Zrenjanina i zatekla Milorada Komadića. Pronađen je s dva pištolja, a agentima je odmah potvrdio "Da, ja sam Ratko Mladić".

Odvjetnik Mladićevih poručio je kako je obitelj sretna što je Ratko živ, te da se vesele susretu.

- Vidio sam pet policijskih automobila, čuo sam da je pretres bio na još dvije lokacije u selu, gdje žive sinovi Branislava Mladića. Nismo imali pojma da nekoga hapse, a kamoli koga. Sad vidimo na TV. Ratko Mladić nije živio u Lazarevu - ispričao je jedan od susjeda za Blic.

Već na prvi pogled jasno je da je Mladić želio zadržati dio identiteta, jer je njegov pseudonim zapravo igra slovima u odnosu na pravo ime.

Na beogradskom Trgu Republike okupilo se desetak mladića koji su prosvjedovali zbog uhićenja povicima "Ratko Mladić" i "Nož, žica, Srebrenica".
Tanjug prenosi kako je osim Mladića uhićen i njegov rođak, te da je jedan susjed bjeguncu pomogao da se obuče.

Nekoliko desetaka stanovnika Lazareva zabranilo je novinarima da se približe kući u Ulici Vuka Karadžića u kojoj je Mladić navodno uhićen, a put su čak prepriječili prikolicom.

Mladićevo izručenje Haagu očekuje se u idućih tjedan dana. Prvo ga je posjetio liječnik, jer je bjegunac navodno u prilično lošem zdravstvenom stanju. Navodno je ćelav i obrijan, te mu je jedna ruka oduzeta.

Psihofizičko stanje toliko mu je loše da je istražni sudac čak morao prekinuti saslušanje i odgoditi ga za petak nakon što ga ponovno pregledaju liječnici.

Mladićev odvjetnik Miloš Šaljić kazao je kako njegov klijent uopće nije mogao komunicirati s istražnim sucem tako da ovaj nije uspio uzeti ni njegove osobne podatke. Na saslušanju je, kažu, govorio nepovezano.

Mladić uhićen nakon anonimne dojave

Recimo i kako je hrvatsko Državno odvjetništvo potvrdilo kako bi "željelo" Mladića na zagrebačkom sudu. Protiv njega je u RH već donijeta jedna osuđujuća presuda, podignuta jedna optužnica i dva istražna zahtjeva.