PUŠTENI IZ ZATVORA Uhićenim dekanima i profesorima određen kućni pritvor

Zatvor ruke
WiseGeek

Sud BiH odbio je prijedlog Tužiteljstva da se za pet osoba koje su uhićene u operativnoj akciji 'Klaster' i osumnjičene za izdavanje lažnih diploma odredi pritvor.

Sud BiH odredio im je mjere zabrane - kućni pritvor. Radi se o visokim dužnosnicima sveučilišnih i fakultetskih ustanova u BiH. 

Tužiteljstvo BiH Sudu je bilo predložilo pritvor za pet uhićenih. Radi se o prvoosumnjičenom Dušanu Periću, Zoranu Kaliniću, Vladimiru Stojanoviću, Goranu Laloviću i Ljubiši Todoroviću, piše 'Dnevni avaz'.

Za uhićene Vojislava Škrbića, Denisa Pračića, Dragana Ilića, Mirka Tufegdžiju, Vasu Pajića i Selmu Otuzbir-Mecan predložene su mjere zabrane koje je sud uvažio.

Podsjećamo, prilikom uhićenja privremeno je oduzeto 165.000 KM. Sumnja se da su osumnjičeni nezakonitim aktivnostima stekli imovinsku korist višu od 600.000 KM.

Sve su ih otkrili prikriveni istražitelji SIPA-e koji su radili skoro dvije godine na istrazi. Sve su snimili i dokumentirali.

Prikriveni istražitelji kupili diplome

Radi se o više od 50 lažnih diploma koje su izdali i zauzvrat uzeli novac. Lažne diplome su dobila i trojica prikrivenih istražitelja, koja su, služeći se lažnim identitetima, upisala fakultete i razotkrila cijelu organizaciju.