VIDEO  PROSVJED PROTIV VUČIĆA Prosvjednici u Beogradu probili ogradu ispred Predsjedništva Srbije

Prosvjed protiv Vučića
Vesna Lalić/Nova.RS

Nekoliko stotina ljudi se večeras okupilo ispred Predsjedništva Srbije na prosvjedu pod nazivom "Stop Vučićevoj izdaji Kosmeta". Prosvjednici su nakon završetka službenog dijela prosvjeda probili ogradu, a potom i stigli do samog ulaza u zgradu Predsjedništva kako bi predali svoje zahtjeve. Ubrzo je intervenirala policija, piše Nova.rs

Okupljeni prosvjednici su nosili srpske i ruske zastave, a na početku skupa je puštena pjesma Ustani, Srbijo. Na čelu skupa se nalazio transparent "Kosovo je srce Srbije", a pored pozornice je bio još jedan transparent kojim je poslana "podrška Rusiji i ruskoj braći".

Sadržaj se učitava...

Nakon završetka prosvjeda, okupljeni su se uputili prema Predsedništvu Srbije, gdje su probili ogradu i stigli do samog ulaza. Kažu da žele predati svoje zahtjeve.

Na ulaznim vratima Predsjedništva Srbije je interventna policija koja prosvjednicima na dozvoljava da priđu ulaznim vratima. Neki zgradu Predsjedništva gađaju jajima. Okupljeni nose srpske i ruske zastave.

Na početku prosvjeda puštena je pjesma ‘Vostani Serbije‘ (‘Ustani Srbijo‘), a prosvjednici nose transparent ‘Kosovo je srce Srbije‘.

Pored improvizirane pozornice je bio istaknut transparent ‘podrške Rusiji i ruskoj braći‘.

Jedan od govornika je poželio da Rusija, koja je izvršila agresiju na Ukrajinu, pobijedi u ratu.

U centar Beograda su zbog prosvjeda poslane i jake policijske snage u više vozila kao i mnogo policajaca u civilu.

Ranije tijekom dana, novosadska policija je privela Dejana Babočeka, pripadnika neformalne ultradesničarske grupe ‘Narodne patrole‘ iz Bačke Palanke, kod koga je pronađen jedan karabin s optikom i pet komada streljiva. MUP je objavio fotografije i snimke uhićenja.

Ranije danas uhićen pripadnik Narodne patrole

Jedan od govornika je iskazao želju da ruska vojska pobijedi u ratu protiv Ukrajine. U centru Beogradu su zbog prosvjeda bile raspoređene snažne policijske snage.

Inače, policija u Novom Sadu je uhitila Dejana Babočeka, pripadnika neformalne ultradesničarske grupe Narodne patrole iz Bačke Palanke, kod koga je pronađen jedan karabin s optikom i pet komada municije, a MUP je objavio fotografije i snimke uhićenja.