PROŠLO 14 DANA Marin Radišić i dalje ostaje u izolaciji

marin radišić, općina čitluk
Marin Radišić

Prošlo je 14 dana od kada je potvrđen koronavirus načelniku Marinu Radišiću.

Načelnik općine Čitluk odmah je postupio odgovorno i obavijestio javnost o rezultatu svog testa te budući da se osjećao dobro bacio se na skupljanje kontakata kako bi se i oni stavili u samoizolaciju odnosno testirali.

Iako je prošlo 14 dana te se načelnik Radišić osjeća dobro ipak i dalje mora biti u kućnoj izolaciji.

Naime, velika je razlika kod osoba koje su preventivno zbog kontakta u samoizolaciji od onih kod kojih se potvrdi COVID-19. Kod pozitivnih osoba potrebno je da se test dva puta unutar 48 sati pokaže negativan, a to se najčešće događa unutar četiri tjedna od prvih simptoma, objasnio nam je večeras prof. dr. sc Jurica Arapović.

Stoga je za očekivati da će načelnik općine Čitluk i u naredna dva tjedna biti van pogona.

"Osjećam se jako dobro i nemam nikakvih smetnji, no postoje pravila koje donose liječnici i epidemiolozi i ona nisu jednaka za osobe koje su pozitivne i one koje su u samoizolaciji. Slušam upute koje mi određuje dr. Nermin Avdić", kaže Marin Radišić za hercegovina.info.

Kakva je situacija u Čitluku, ima li u Općini još pozitivnih osoba?

"Imamo još pet pozitivnih djelatnika, ali i nekoliko osoba koje su u samoizolaciji koja im istječe ovih dana. No, mogu reći kako u Općini sve dobro funkcionira. Radno vrijeme je od 8 do 13 sati."

Kako ste zadovolji stanjem u Čitluku i radom Stožera dok vas nema, a na čijem ste čelu?

"Moram kazati kako je dr. Andrea Jurić napravila ogromni posao u posljednje vrijeme. S današnjim danom na temelju rješenja općinskog sanitarnog inspektora u izolaciji su do sada bile 592 osobe. Ista je istekla za njih 291, te danas imamo 301 osobu u izolaciji/samoizolaciji. Mogu reći kako građani jako dobru poštuju mjere Stožera, no, ipak to uvijek može bolje. Znam da je posljednje vrijeme bilo pravo proljetno i da je teško biti u kući, no strpimo se još malo i onda će nam svima biti bolje", kazao nam večeras Marin Radišić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.