FOTO/VIDEO  Procesije na Tijelovo održane u brojnim mjestima u Hercegovini

Procesija Tijelovo
Hercegovina.info

Večeras na blagdan Tijelova u brojnim hercegovačkim župama nakon večernjih svetih misa organizirane su tijelovske procesije s Presvetim Oltarskim Sakramentom. Tako je bilo i u Mostaru, Čitluku, Međugorju, ali i u brojnim drugim mjestima.

Procesija je u Mostaru krenula ispred crkve sv. Petra i Pavla pa preko ulica; Franjevačka, Kraljice Katarine, Kneza Višeslava Humskog, Hrvatskih branitelja, te se na kraju vratila ispred crkve. i na kraju crkva sv. Petra i Pavla.

Kolona vjernika zastala je na četiri postaje. Prva je bila kod crkve sv. Petra i Pavla, druga ispred  ispred samostana sestara franjevki u Franjevačkoj ulici gdje su oltar pripremile sestre franjevke. Treća postaju uredili su na Rondou članovi Franjevačkog svjetovnog reda, dok je četvrta bila na platou crkve sv. Petra i Pavla.

U Čitluku je procesija prošla središtem grada, a krenula je od župne crkve Krista Kralja.

Procesija Tijelovo

Sadržaj se učitava...

Veliki broj župljana, vjernika i hodočasnika iz cijelog svijeta bio je u procesiji u Međugorju. Molitva, svijeće i duhovne pjesme u nepreglednoj koloni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Procesija je krenula od crkve svetog Jakova, glavnom ulicom do pošte, da bi se preko ulice Matali vratila do crkve svetog Jakova gdje je održano kratko Klanjanje.

Brojni župljani su ispred svojih kuća uredili kipove, a većina ih je pred sudionike procesije i Presveto bacala latice ruža i drugog cvijeća.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.