PRILIKOM ULASKA U SRBIJU Uhićen Edin Vranj, sumnjiče ga za ratne zločine

PRILIKOM ULASKA U SRBIJU Uhićen Edin Vranj, sumnjiče ga za ratne zločine

Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhićen je u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije. Uhićen je na Graničnom prijelazu Uvac.

Prije nego mu je oduzet telefon, Vranj je uspio poslati poruku novinaru Istrage.

“Maloprije sam uhićen u Priboju na GP Uvac i sprovode me u Beograd zbog rating zločina”, napisao je Vranj.

Nakon ove poruke novinari Istrage uspjeli su s njim kratko razgovarati.

“Trenutno sam u policijskoj stanici u Priboju. Privatno sam krenuo u Srbiju, u Sandžak, u kada sam došao na GO Uvac – uhićen sam. Očekujem da mi svakog trenutka oduzmu telefon. Pokušajte alarmirati veleposlanstvo BiH”, kazao je Vranj prije nego je prekinuo razgovor.

Glas Srpske je u ožujku 2014. godine objavio da je Državna agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ podnijela Tužiteljstvu BiH izvještaj protiv tadašnjeg direktora direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himze Selimovića, zatim Edina Vranja koji je godinama obavljao funkciju načelnika Sektora krim policije FUP-a i još 112 osoba osumnjičenih za ratne zločine u Goraždu.

Izvor Glasa Srpske naveli su tada lda je Vranj prijavljen zbog sumnje da je počinio ratne zločine u mjesima Strmica i Međeđa. Tužiteljstvo BiH nikada nije podiglo optužnicu. No, nakon toga se ukljičilo Tužiteljstvo iz Srbije koje je izdalo nalog za uhićenje Edina Vranja.