PRETJERAO S RAKIJOM I CIGARETAMA Na hrvatskoj granici platio kaznu od 14.700 eura

PRETJERAO S RAKIJOM I CIGARETAMA Na hrvatskoj granici platio kaznu od 14.700 eura
Carinska uprava RH

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta i alkohola skrivenih u osobnom vozilu stranih registarskih oznaka.

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik prilikom ulaska u carinsko područje Unije carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Osijek izdvojili su radi kontrole osobno vozilo švicarskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Sjeverne Makedonije.

Detaljnim pregledom navedenog vozila uz uporabu opreme iz programa Hercule III u prostoru rezervnog kotača pronađeno je 6.600 komada cigareta West Silver, 4.000 komada cigareta Jade La Rose i 9,7 litara rakije, robe za koje su propisane zabrane i ograničenja pri uvozu, a koje je vozač pokušao na skriven način unijeti u područje Unije.

Pronađena roba je oduzeta, a vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.272,00 eura. Obračunata je i naplaćena trošarina na cigarete u iznosu od 1.419,13 eura, objavljeno je na službenoj web stranici Carinske uprave Republike Hrvatske.