PRETEŽNO OBLAČNO Kiša u većem dijelu BiH, pogledajte što nas očekuje narednih dana

 Oblačno vrijeme
Ilustracija/Facebook

Jutro u Bosni i Hercegovini donosi umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s oborinama na nekim područjima.

Temperatura po gradovima

Temperature zraka u 08 sati iznose: Bjelašnica 9°C; Livno 17°C; Banja Luka i Bihać 18°C; Prijedor, Široki Brijeg 19°C; Sanski Most, Sokolac i Srebrenica 20°C; Bijeljina, Doboj, Trebinje i Tuzla 21°C; Bugojno, Mostar, Sarajevo i Zenica 22°C; Neum i Zvornik 23°C.

Prognoza za danas

Danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom diljem Bosne i Hercegovine.

Intenzivnije oborine u Hercegovini

Obilnije padaline očekuju se u Hercegovini, u zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim područjima Bosne.

Vjetar će biti umjeren do jak, s povremenim olujnim udarima, dolazeći s juga i jugozapada. Tijekom poslijepodneva, vjetar će postupno oslabjeti. Dnevne temperature zraka će se kretati od 18 do 24°C, dok će na sjeveroistoku Bosne doseći 28°C.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme s mogućom slabom kišom u jutarnjim satima. Intenzivnije padaline se predviđaju poslijepodne i tijekom noći. Dnevna temperatura zraka će biti oko 24°C.

Vremenska prognoza za nedjelju

Nedjelja (22. 10. 2023.) će donijeti umjereno do pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Kasnije tijekom dana i noći, lokalni pljuskovi s mogućom grmljavinom očekuju se u centralnim, istočnim i sjevernim dijelovima Bosne. Vjetar će biti slab južni i jugozapadni. Jutarnje temperature zraka će se kretati od 12 do 18°C, dok će dnevne doseći od 18 do 24°C.

Vremenska prognoza za ponedjeljak

U ponedjeljak (23. 10. 2023.) će pretežno oblačno vrijeme pratiti djelomično smanjenje oblačnosti tijekom poslijepodneva. Lokalni, slabi pljuskovi su mogući kasnije tijekom dana, uglavnom u Hercegovini. Vjetar će biti slab, većinom jugozapadni. Jutarnje temperature će se kretati od 10 do 16°C, a dnevne od 18 do 24°C.

Vremenska prognoza za utorak 

U utorak (24. 10. 2023.) će vladati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s blagim južnim vjetrom. Jutarnje temperature zraka će biti od 11 do 17°C, a dnevne od 22 do 28°C.

Vremenska prognoza za srijedu

Srijeda (25. 10. 2023.) donosi pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima, posebno u Hercegovini. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, padaline će biti manje prisutne. Jači pljuskovi, uz grmljavinu, očekuju se u Hercegovini. Vjetar će biti slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnje temperature će se kretati od 12 do 18°C, dok će dnevne doseći od 17 do 23°C.