Preminuo Milan Bandić

Milan Bandić
Hercegovina.info

U 66. godini preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Vijest su objavili iz Grada Zagreba. Bandić je preminuo od posljedica srčanog udara. 

"U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić. Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu  pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru", napisali su iz Grada

Milan Bandić Rođen je u hercegovačkom zaseoku Bandića Brig, u općini Grude. Nakon osnovne i srednje škole u Grudama, dobio je studentski kredit i otišao na studij u Zagreb. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Nakon završenog fakulteta Bandić se zaposlio u zagrebačkom Ledu.

Njegova politička karijera krenula je 1983 kada je postao tajnik GO zagrebačkog SDP-a, a njegovim predsjednikom postaje 1997. godine.

Prvi put je izabran za gradonačelnika na izvanrednim izborima 2000. godine., a 2005. i 2009. je ponovo izabran za istu funkciju gradonačelnika. 

Na parlamentarnim izborima 2011. kandidirao se s neovisnom listom naziva Stijena

Peti put je izabran za gradonačelnika Zagreba 2013. godine, a njegova je lista, pojedinačno gledajući, osvojila najviše mandata u Gradskoj Skupštini. 

Stranka Milan Bandić 365 - Stranka rada i solidarnosti, osnovana je 2015. godine, a kao član iste stranke je 2017. opet izabran za gradonačelnika Zagreba