VIDEO  Pred Kijevom 64 kilometra dug vojni konvoj, Rusi obavijestili što su im mete

Rusija, ukrajina, rat, Kijev

Golemi ruski vojni konvoj, za koji je kompanija Maxar uz satelitske snimke objavila i da je dug više od 64 kilometra, jako se približio Kijevu.

Vjeruje se kako se vozila na čelu konvoja sada nalaze oko 27 kilometara od Kijeva, javio je Sky news pozivajući se na Press Association. 

CNN je ranije objavio kako je golemi ruski konvoj u Ukrajinu stigao iz Bjelorusije.

Pretpostavlja se kako će uz ovaj konvoj ruske snage krenuti u veliku ofenzivu na Kijev. 

Rusko ministarstvo obrane izdalo je upozorenje stanovnicima Kijeva da se sprema gađati mete u glavnom gradu Ukrajine, prenosi BBC.

U priopćenju objavljenom poslijepodne ruski dužnosnici rekli su da se njihove snage spremaju pokrenuti "visoko precizne napade" na "tehnološke centre ukrajinske sigurnosne službe i centar za psihološko ratovanje u Kijevu".

"Pozivamo građane Ukrajine koje nacionalisti koriste za provokacije protiv Rusije, kao i stanovnike Kijeva koji žive u blizini radiokomunikacijskih stanica da napuste svoje domove", dodaje se u priopćenju.

Dužnosnici su tvrdili da se napadi izvode kako bi se "spriječili informacijski napadi na Rusiju".

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorio je da je "neprijatelj na periferiji glavnog grada".

Dodao je da se ukrajinska vojska sprema braniti Kijev.

"Naše oružane snage, snage teritorijalne obrane, herojski se bore za našu zemlju", rekao je Kličko.

“Na prilazima gradu izgrađene su utvrde i kontrolne točke. Molim sve da budu mirni. Ne izlazite van bez potrebe i ostanite u skloništima u slučaju uzbune”, dodao je.