Potraga za Jurom Peharom: Okuplja se stotine gorskih spašavatelja, dronovi, potražni psi, volonteri...

Potraga HGSS
HGSS BiH

Gorske službe spašavanja već četiri dana provode akciju potrage i za nestalim Jurom Peharom (1936.) iz Gornjeg Velikog Ograđenika kod Čitluka. Potražna akcija koja je pokrenuta u utorak rano ujutro, bez prekida traje i dalje.

Do sada je u akciji potrage i spašavanja sudjelovalo nekoliko stotina gorskih spašavatelja iz cijele Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a potragu pomažu lovci, mještani i obitelj. Gorske službe spašavanja, osim obučenih ljudskih resursa, koriste potražne timove sa psima, dronove i primjenjuju suvremene alate za vođenje potražnih akcija. Akciju vodi Žarko Pehar iz HGSS Čitluk.

Obzirom na specifičnosti terena na kojemu se odvija potraga, prikupljenih informacija i dosadašnjih rezultata potrage, u subotu će u akciji sudjelovati nekoliko stotina obučenih spašavatelja iz gorskih službi spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine, nekoliko potražnih timova sa psima tragačima, dronovi i specijalna vozila. Kolegama iz Bosne i Hercegovine priključuju se i timovi Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) sa svojim resursima, a akciji će se ponovno priključiti lovci, mještani i ostali volonteri.

Jure je nestao u ponedjeljak uvečer iz svog doma u Gornjeg Velikom Ograđeniku. Posljednji put viđen je u svjetlo plavoj košulji, crnim kratkim hlačama i papučama. Ukoliko netko ima bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi molimo da javi na dežurni broj telefona HGSS Čitluk 063 55 44 33.

Volonteri koji se žele priključti potrazi pozivaju se da se jave sutra u 7 sati u bazu potražne akcije kod škole u Blatnici, priopćeno je iz HGSS-a BiH.