POTRAGA U BEOGRADU Otac nestalog Splićanina stigao u Srbiju, mladiću ni traga

nestanak, potraga, Matej Periš, Nenad Periš, Beograd, potraga, Matej Periš, potraga, Beograd, prijatelji, Matej Periš, ronioci
Kurir/Dnevnik

U srpskim medijima spekulira se o razlogu silaska nestalog Mateja Periša stepenicama do rijeke. 28-godišnji Splićanin nestao je u Beogradu tijekom noćnog izlaska s prijateljima. U jednom trenutku se udaljio od njih i gubi mu se svaki trag. Snimke nadzorne kamere navodno pokazuju kako se spustio stepenicama prema rijeci Savi.

Prema neslužbenim informacijama Periš je navodno htio u toalet, no zbog velikog reda se odlučio izaći van i sići do rijeke. U potragu je danas krenula i riječna policija koja pretražuje Savu duž Beton hale.

"Pregledajući nadzorne kamere lokala koji se nalaze u Beton hali, vidi se kako mladić iz Splita izlazi iz kluba i kreće se prema rijeci. Nažalost, kamera nije mogla uhvatiti gdje je on završio, ali se sumnja da je sišao uz obližnje stepenice i nagnuo se kako bi obavio nuždu. Vjerojatno je u tom trenutku pao u vodu", rekao je sugovornik za srpski Kurir.

O nestanku Mateja Periša u Beogradu oglasio se i MUP Republike Srbije.

"Policijski službenici od trenutka prijave o nestanku u skladu sa zakonom poduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog mladića. U potragu za M. P. uključeni su policijski službenici iz više jedinica Ministarstva unutarnjih poslova", navodi se u priopćenju MUP-a.

Matej je visok 188 centimetara, ima plave oči, ravan nos i jače je tjelesne građe. Policija uz obitelj moli sve koji imaju neke informacije da im se obrate.

Nenad Periš, neutješni otac nestalog 28-godišnjeg Mateja, priznaje da mu nada kopni i dodaje da nije ništa neobično primijetio u posljednjem razgovoru sa sinom.

"Ono što imam informacije od njegovih prijatelja, ništa nije ukazivalo na to da se ovakav ishod može očekivati", rekao je.

"Oni su sjedili u tom lokalu, prije su bili na večeri. Mladi ljudi, u dva sata su se družili uz piće, uz razgovor, kao mladi ljudi koji su završili fakultete. U jednom momentu on se digao i krenuo prema izlazu i oni ga više nisu našli", ispričao je otac za Dnevnik Nove TV i dodao kako policija vrlo ozbiljno radi na slučaju, a sutra će se naći s istražiteljima.

Štrbac je pitala je li vjerojatno da je pao?

"Matej je trenirao vaterpolo, bio je izrazito jak momak, sportaš, nepušač... Mislim da apsolutno to njegovo stanje i njegova kondicija, znanje o plivanju i vještine - ne dolazi u obzir da bi pao u rijeku i da bi to bila okolnost koja može dovesti do tragičnog slučaja", rekao je Periš.

Policijska potraga traje već 50 sati, ali obitelj ne gubi nadu.

"Vrijeme prolazi, on se ne javlja. Nisam izgubio nadu. Ali kao roditelj naravno da mi prvo pada na pamet ono što je najgore, tako da sam u nekom razmišljanju... samo želim da ga nađu", kaže otac koji je zahvalan srbijanskom MUP-i hrvatskom veleposlanstvu na reakcijama i svemu što su do sad napravili.

Svoje nade polaže u informacije.

"Svaka informacija, bilo to s kamere, bilo dojava građana, bilo koga, očekujem da bi mogla napraviti mozaik i da se dovede do konačnog rješenja ovog strašnog trenutka za mene i moju obitelj", rekao je Periš i zamolio sve građane Srbije i sve koji nešto znaju da se jave, makar i anonimno.

"Molim samo da bilo tko, tko nešto zna da dojavi. Neću otkriti tko je to rekao", vapaj je Matejevog oca.