VISOK VODOSTAJ Prekinuta ronilačka potraga za Kinezom koji je skočio sa Starog mosta

potraga,kinez,Neretva,ISS
Hercegovina.info

Kineski državljanin koji u Mostaru još 31. siječnja skočio sa Starog mosta u Neretvu i nije isplivao, još uvijek nije pronađen.

Potragu za njim prošle subote pokrenuo je ronilački tim Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar. Iako je u dogovoru s HE Mostar umanjen rad postrojenja i sami protok vode kako bi se smanjio vodostaj, potraga ipak nije dala rezultata.

S obzirom na visok vodostaj posljednjih dana, pripadnici ISS-a nisu bili u mogućnosti nastaviti potragu na taj način.

potraga,kinez,Neretva,ISS

"U subotu smo uradili ronilačku potragu s obzirom na to da smo imali manji vodostaj. Nakon toga on je bio visok i jednostavno se ne može raditi što se tiče ronilačke potrage. Kada je riječ o potrazi čamcima to ćemo moći kroz nekih desetak dana kada možemo očekivati da se tijelo pojavi na površini. Jedino što možemo ovih dana je nadgledanje Neretve s obale", kaže za Hercegovina.info pročelnik ISS Mostar Zoran Vlaho.

Ronjenjem je pretraženo nekoliko stotina metara.

"Trenutno hidrocentrale rade punim kapacitetom i preko dana je Neretvom nemoguće roniti. Mi smo u subotu pretražili nekoliko stotina metara gdje je nestali posljednji put viđen. Pretražili smo sve od Lučkog mosta do Kamenice, no nismo uspjeli ništa pronaći, iako mogu reći da je i tada voda bila izrazito jaka", ističe.

potraga,kinez,Neretva,ISS

Za nekih deset dana pretražit će se cijeli tok.

"Ponavljam, za desetak dana ćemo čamcima pretraživati površinu i neće biti potrebe za ronjenjem. Za pregledavanje zahtjevnih dijelova ronjenjem potreban je izrazito nizak vodostaj. To se sigurno neće dogoditi u narednom razdoblju", rekao je Vlaho.

Do tada spašavateljima ISS-a ostaje samo obilazak terena i nadgledanje Neretve čiji će cijeli tok kako nam je rekao Vlaho pretražiti čamcima. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.