ZAŠTO MESIĆU NIJE OPSOVAO MAJKU USTAŠKU: Kako je umro Bakir Hadžiomerović-Lagumdžija

HSS-NHI, Stipe Mesić
Nekada najbolja emisija u BIH koja se dičila hrabrošću, istraživačkim novinarstvom i voditeljem britka jezika i provokativnih pitanja zaboravila je upitati milog im Mesića o njegovoj ustašoidnoj prošlosti i svojevremenom hercegbosančenju i komadanju Jedne Jedine.

Antifašist Bakir po nalogu partije koja kreira "slobodarski" program FTV-a zaškiljio je na činjenice kada je došao drug Mesić.

Iako se tzv. nekorumpirani i objektivni  istraživači 60 minutne streljane redovno koriste arhivskim snimkama kojima vole kompromitirati biografije onih koji im nisu po ćeifu (uzmite slučaj Vidović)  u slučaju Mesić koji je SDP-u BIH po ćeifu kao pokajnik i baščaršijolizac nisu kopali po arhivi u kojoj se mogu naći najsvjetliji primjeri ratnohuškačke retorike, fašističkih stenograma, svojatanja teritorija BIH i sličnih mesićizama.

To naročito čudi od urednika koji se i u praksi pokazao kao veliki mrzitelj ustaša, pa se mi antifašisti i komunjare s Poskoka zabezeknuto pitamo kako je moguće da je ustaške govore Stipe Mesića Bakir zaboravio?

U najmanju ruku nadali smo se da će mu usred emisije opsovati majku ustašku.

Ali su zato Damir Ljubić i Zvonko Jurišić, kao politički roba i plaćenici namjenjeni za potkusurivanje i ucjenjivanje BH Hrvata na federalnoj razini   zaposleni u istoj emisiji kao dežurni sukomentatori što se vidilo iz večerašnje emisije.

Jurišić se tako vratio na male ekrane kao sluga  SDP-a BIH čijoj je nomenklaturi bio odan još u omladinskim danima dok Damir Ljubić  Superhik - čovjek koji je uništio HDZ90 oduzimajući poticaje sirotinji i dajući ih bogatim nalogodavcima poput Lijanovića i Co. lamentira o poštenju i rentabilnosti. Miljacko poplavi!

Bakir je tako nesvjesno, simbolički za Kurban Bajram, klanjem činjenica  o Mesiću  zaklao vjeru u pošteno i nekorumpirano novinarstvo. Velika žrtva Bakire! Teška cijelog jednog obraza.

Direktor Bošnjačkog instituta "anacionalni" Zlatko L. može biti zadovoljan. Mesić također. Istina ne.

 

Ur.broj:17/11-09

Datum:26. studenog 2009.

            • Politički magazin ,,60 minuta“

            • N/R urednika ,gospodin Bakir Hadžiomerović

Poštovani gospodine Hadžiomeroviću,

Županijska Organizacija Hrvatske seljačke stranke-Nove hrvatske inicijative Županije Zapadnohercegovačke, ne može ne reagirati na razgovor predsjednika Republike Hrvatske Stipe Mesića, s kojim je razgovarao Vaš novinar Sanjin Bećiragić, objavljen u Vašoj emisiji od 23. studenog 2009 godine. Smatrajući Vaš politički magazin jednom od rijetkih emisija na FTV-u, koja se bavi istraživačkim novinarstvom, nismo očekivali neutemeljeno glorificiranje osobe Stipe Mesića,Vašu ste emisiju sukladno takvom prilogu, kompromitirali kod mnoštva hrvatskih gledatelja. Stoga, ŽO HSS-NHI ŽZH uzima na sebe da Vam ukaže na barem mali dio činjenica, o liku i djelu dotičnog gospodina.

Stipe Mesić, nije nikakav ,,Dokazani prijatelj BiH koji ju voli,poštuje i za čiju se cjelovitost bori“, kako ste ga nazvali u svomu prilogu.

Hrvati Hercegovine, koji vole i svoju drugu domovinu Hrvatsku, bez obzira tko joj je trenutačno predsjednik, pamte i izjave tog,,Dokazanog prijatelja BiH“, a koji je početkom 1992 godine, na tribini u Širokom Brijegu poručio hercegovačkom puku:,,Možete se smatrati hrvatskim državljanima jer je Široki Brijeg hrvatska zemlja“ te tako dokazao da je, po Vašim riječima ,,Dokazani prijatelj BiH koji ju voli,poštuje i za čiju se cjelovitost bori“.

Podsjećamo, protiv tog istog Stipe Mesića,14.listopada 2008 godine,Udruga građana za promoviranje demokracijskih vrijednosti, sa sjedištem u Vukovaru, podigla je kaznenu prijavu zbog odgovornosti za ratne zločine u Vukovaru te istu uputila Glavnom državnom odvjetniku RH, Mladenu Bajiću, Tužiteljstvu za ratne zločine Republike Srbije i Međunarodnom kaznenom sudu za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji.

Hrvatskog se predsjednika,a bivšeg predsjednika Predsjedništva bivše SFRJ i bivšeg Vrhovnog komandanta bivše JNA, ovom prijavom za ratni zločin tereti po zapovjednoj odgovornosti, zbog toga što kao nadređeni zapovjednik oficirima JNA, nije poduzeo potrebne korake kako bi spriječio zločine JNA u Vukovaru. Podređeni odnos prema njemu tada, zakonski i hijerarhijski su imali između ostalih i Mrkšić, Radić i Šljivančanin.

Isto tako, iako u Ustavu RH jasno stoji da se RH ima obvezu brinuti o Hrvatima izvan zemlje, a poglavito u BiH, Stipe Mesić za 10 godina svoga predsjednikovanja, nije učinio ništa da se poboljša položaj Hrvata u BiH, ali je zato učinio puno da on bude što teži.Za vrijeme predsjednikovanja ,,Dokazanog prijatelja“ oko 100 000 Hrvata je napustilo ili je bilo pod raznim pritiscima primorano napustiti ovu i ovakvu multietničku BiH, u kojoj prava imaju svi, osim jednog konstitutivnog naroda, a čija je prava i po Ustavu RH,i po ,,Dejtonskom sporazumu“, Stipe Mesić obvezan zagovarati i štititi.

No, u jednom se sa građaninom Mesićem moramo složiti. Kako reče u Vašem magazinu ,,Svaki narod ima političare kakve zaslužuje“. Unatoč nedavnim lamentacijama o tomu kako „Hrvatska federalna jedinica vodi uništenju Hrvata u BiH“ na njegovu veliku žalost, sve relevantne političke stranke sa hrvatskim predznakom su potpisom ,,Kreševske deklaracije“ jasno i nedvosmisleno odbacile dvoentitetsku podjelu BiH kao neprihvatljivu za hrvatski narod u BiH.

Stipe Mesić, lažljivac koji je tvrdio da nije bio tajni svjedok Haškog tužiteljstva u procesu Tihomiru Blaškiću, sve dok ,,Slobodna Dalmacija“ nije objavila njegova svjedočenja, a Vašoj emisiji je također izjavio, da ,,Crkveni i vjerski velikodostojnici, trebaju se držati svoje misije“ koje se po mišljenju ŽO HSS-NHI ŽZH i drže, jer upravo zahvaljujući tomu, što su se katolički svećenici i držali svoje misije, hrvatski narod je ostao i opstao na ovim prostorima, preživjevši i Otomansku imperiju i komunizam i ostala zla u prošlom tisućljeću.

Prikazujući Stipu Mesića, samoproglašenog legalista, kao visokomoralnu osobu, koju Vaš novinar gotovo moli da se kandidira za predsjednika BiH,nanosite nesagledivu štetu svim narodima u BiH. Stipe Mesić je svoje predsjedničke kampanje financirao novcem čiji trag vodi preko albanske mafije sve do centara islamskog  terorizma na bliskom istoku, a što je bjelodano dokazao Darko Petričić, novinar i politolog u svojoj knjizi ,,Organizirani kriminal i korupcija u Hrvatskoj“, a zbog čega je Vaša kolegica, urednica emisije ,,Dossier HR“ novinarka Ana Jelinić, maknuta sa HRT-a jer se usudila to objaviti. Takvih kriminalnih likova u BiH imamo sasvim dovoljno i bez Stipe Mesića.

Ta ,,Moralna vertikala“ se za svoga posljednjeg posjeta BiH, nije susrela niti sa jednim legitimnim predstavnikom BiH Hrvata, ali zato jeste s bošnjačkim članom predsjedništva, Harisom Silajdžićem, kao i s pričuvnim bošnjačkim članom predsjedništva Željkom Komšićem, koji se inače voli izjašnjavati kao hrvatski član predsjedništva, a komu u uredu od 17 zaposlenih, radi samo jedan Hrvat te je tako taj veliki moralista zorno pokazao BiH Hrvatima, što zagovara i kakvu BiH, trenutačno, želi.

Na kraju da parafraziramo ,,Dokazanog prijatelja“ BiH Hrvata, ,,Stipe Mesić, ne plaća porez u BiH te sukladno tomu, nema prava utjecati na unutarnji ustroj BiH“.

              • Predsjednik ŽO HSS-NHI ŽZH

              • Mario Karamat