"To je smiješno....ovo što Tihić radi u posljednje vrijeme

... je kazao kako "gospodin Tihić zna da u ovom slučaju nije riječ o hrabrosti, već o elementiranim načelima".

"To je smiješno....ovo što on (Tihić) radi u posljednje vrijeme, uključujući ovu izjavu, očigledno pokazuje da je riječ o jednom besprizornom bezobrazluku", izjavio je Lagumdžija odgovarajući na novinarski upit uoči današnjeg sastanka čelnika SDP-a,SBB-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Predsjednik SDP-a kazao je kako je njegova stranka spremna i na prijevremene izbore, jer je to. kako je kazao, jedno od rješenja, ali smatra da je najjednostavnije rješenje da se poštuje Ustav i demokratska većina koja postoji u FBiH.

"Sutra se može imenovati nova vlada bez ikakvih troškova i bez ikakvih problema. I ta vlada neka pripremi stvari za nove izbore i promijeni zakonodavstvo jer se ne mogu raspisati prijevremeni izbori bez promjene nekih zakona", kazao je Lagumdžija, te je usporedio Tihićevu izjavu s "junačenjem".

"Ovo meni liči na neko junačenje. To meni liči na one koji kroz šumu idu pa ih strah od meda pa onda pjevaju kako bi strah zatomili. A očito je gospodin Tihić poznat kao lovac", zaključio je Lagumdžija.

Inače, predsjednik SDA Sulejman Tihić na današnjoj je novogodišnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu kazao kako se problem krize vlasti u Federaciji BiH može rješavati samo u okviru Ustava i zakona, što znači da su, osim parlamentarne većine, nezaobilazne institucije predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH.

Dodao je da, ako netko želi rekonstrukciju, uključujući i HDZ, on mora razgovarati sa Živkom Budimirom, Mirsadom Kebom i Svetozarom Pudarićem (predsjednik i potpredsjednici Federacije).

"Druga mogućnost su prijevremeni izbori. Prvi put mi se slažemo sa SDP-om i pozivamo SDP, ako ih nije strah, da idemo na prijevremene izbore", kazao je Tihić.

FENA