Suljagić zahvalio Tihiću što ga je, za razliku od druga Zlatka, branio od Cerićevih verbalnih napada

... postignut glavni cilj da među učenicima više ne bude diskriminacije tako što će se od naredne školske godine uvesti alternativni predmet.

Podsjetimo, obrazlažući razloge svoje prvobitne odluke o opisnom ocjenjivanju vjeronauke, ministar Suljagić je sam rekao da „država u ovom trenutku naprosto nema novaca da uvodi alternativni predmet". Samo nekoliko dana kasnije, stvari su se promijenile, te će tako od iduće godine ionako osiromašeni proračun Kantona Sarajevo biti olakšan za još nekoliko milijun maraka za uvođenje alternativnog predmeta, dok će predmet vjeronauke u školama zadržati isti status kao i ranije.

Ministar Suljagić je i javno zahvalio lideru SDA Sulejmanu Tihiću, koji ga je od zapjenjenih govora reisa Cerića branio daleko više od njegovog stranačkog šefa Lagumdžije - baš kao što su to u protekle tri tjedna činili i brojni sarajevski intelektualci, profesori, glumci, reditelji, novinari, članovi Naše stranke, nevladine organizacije i građanske inicijative, Helsinški komitet za ljudska prava... svi prije SDP-a.

(Slobodna Bosna)