SPORAZUM Dodik i Šarović u zajedničkoj borbi za Mostar

Milorad Dodik
Hercegovina.info

Lideri SDS-a i SNSD-a Mirko Šarović i Milorad Dodik potpisali su Sporazum o formiranju koalicije 'Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar' o zajedničkom nastupu i formiranju jedinstvene liste za lokalne izbore u Mostaru, priopćeno je iz SDS-a.

U priopćenju se navodi da se ovim stvara mogućnost izbora legitimnih predstavnika Srba, kao jednog od konstitutivnog naroda, u Gradskom vijeću Mostara. Šarović je izjavio da je, poput Srebrenice, Mostar važno mjesto gdje je potrebno iskazati opći srpski interes.

"Smatram da je to opći interes, da se uprkos nepovoljnom Izbornom zakonu koji se odnosi na izbore u Gradu Mostaru, uloži maksimalan napor kako bi se kroz jednu listu nastojalo osigurati predstavljanje interesa srpskog naroda u lokalnoj skupštini", naveo je Šarović.

U Sporazumu 'Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar' navodi se da je razlog formiranja koalicije osvajanje mandata odbornika u Gradskom vijeću Mostara u izbornim jedinicama Sjever, Stari Grad, Jugoistok, Jug, Jugozapad, Zapad i Gradskoj izbornoj jedinici, navodi Srna.