RASPUDIĆ "Izvrstan državnički potez Milanovića koji pokazuje da se može, do sada nije bilo volje"

Nino Raspudić
Nino Raspudić/Facebook

Nakon šest dana inzisitiranja Hrvatska je u završnu deklaraciju samita NATO-a u uspjela ubaciti referencu na Daytonski mirovni sporazum, izjavio je to u ponedjeljak hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Podsjetimo, u nedjelju je Milanović zaprijetio kako Hrvatska neće dati suglasnost za završni dokument samita ako se u njemu ne spomene sporazum kojim se BiH definira kao država triju konstitutivnih naroda Bošnjaka, Srba i Hrvata i ostalih građana.

"Izvrstan državnički potez kojeg pohvaljujem i koji pokazuje da se može. Do sada je Hrvatska politika šutjela i puštala da se ruše prava Hrvata U BiH. Predsjednik se sada usprotivio i stvar se promijenila u deklaraciji. Vidimo da se može, ali do sada nije bilo volje", kaže za Hercegovina.info Nino Raspudić zastupnik MOST-a u Hrvatskom saboru.

Brojni likuju kako konstitutivnost ipak nije spomenuta no Raspudić ističe:

"U tekstu Daytonskog sporazuma stoje konstitutivni narodi. To je sada traženje dlake u jajetu. On je povukao vrhunski državnički potez koji je polučio rezultat."

Što se tiče Plenkovića i vladajućih rekao je:

"Oni se ne usuđuju i neće učiniti ništa mimo naloga iz Berlina i Bruxellesa. To je jasno odavno", zaključio je Nino Raspudić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.