Radmanović promijenio odluku, prihvatio Ugovor o graničnim prijelazima

Prеdsјеdаvајući Vijeća ministаrа BiH Vјеkоslаv Bеvаndа оvlаštеn је dа pоtpišе nаvеdеnе spоrаzumе, navodi se iz Ureda za informiranje Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH jučer nije prihvatilo prijedlog ovih dokumenata, koje je utvrdilo Vijeće ministara BiH. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović glasao je protiv, dok su druga dva člana Predsjedništva BiH bila za njihovo usvajanje.

Radmanović je na konferenciji za novinare u Sarajevu pojasnio da je komisija koja je parafirala ove dokumente prošlog tjedna u Zagrebu bila nelegalna, jer u njoj nije bilo predstavnika Republike Srpske.

Vijeće ministara BiH jednoglasno je 13. lipnja usvojilo izvještaj o obavljenim pregovorima za zaključivanje ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prijelazima i utvrdio prijedlog ovog ugovora.

Vijeće ministara BiH jednoglasno je tada usvojilo i izvještaj o obavljenim pregovorima za zaključivanje sporazuma između BiH i Hrvatske o pograničnom prometu i, s tim u vezi, utvrdio prijedlog ovog sporazuma.