AUTOMOBILI ZA 330 TISUĆA MARAKA "Ponovit" će se Špirić, Krišto i Radmanović

Parlament BIH automobili
Ilustracija

Informacija koju je jučer objavio "Avaz" da je Parlamentarna skupština BiH odlučila nabaviti tri nova skupocjene automobila, izazvala je mnogo pažnje u javnosti.

Kako je objavljeno, Parlamentarna skupština BiH nabavit će tri automobila ukupne vrijednosti od 282.051 KM bez PDV-a, odnosno oko 330 tisuća KM sa ovim porezom.

Informaciju su prenijeli skoro svi mediji u BiH a ona je izazvala i mnogo reakcija na društvenim mrežama.

Mnogima je naročito zasmetala činjenica da je cijena pojedinačnog automobila čak 110 tisuća maraka, pa se postavlja pitanje ima li potrebe i prostora za ovakvim luksuzom u doba krize, kada je veliki broj radnika ostao bez posla a broj siromašnih u našoj zemlji raste.

Inače, kako se saznaje, automobili su naručeni za potrebe tri člana kolegija Parlamenta BiH - Nebojšu Radmanovića (SNSD), Borjanu Krišto (HDZ BiH) i Nikolu Špirić (SNSD).

Radmanović i Krišto su članovi Kolegija Predstavničkog doma, dok je Špirić član Kolegija Doma naroda državnog parlamenta.

Ostali članovi kolegija su Denis Zvizdić (SDA) – Predstavnički dom, te Bakir Izetbegović (SDA) i Dragan Čović (HDZ) – Dom naroda. Oni ovog puta nisu tražili nove automobile.