PIŠI PROPALO SDA-ov umirovljenik Hasić nije spašen od mirovine

Ramiz Hasić

Akcija spašavanja skorog umirovljenika Ramiza Hasića, inače zamjenika komesara u HNŽ-u je propala. SDA je današnju sjednicu Vlade HNŽ-a htjela dopuniti točom "Izmjene i dopune Zakona o policijskim službenicima u HNŽ-u", čime bi se osigurao ostanak njihova policijskog miljenika. Ujedno, i idućih godina bi na čelu policije mogli gledati sedamdesetogodišnjake. 

Partneri u vlasti, HDZ BiH, dopune dnevnog reda nisu prihvatili, pa je SDA prijetila napuštanjem sjednice, što se ipak nije dogodilo, tvrdi naš izvor u Vladi HNŽ. Podsjetimo, na stolu je u HNŽ-u incijativa SDA da se mijenja zakon kako bi zamjenik komesara ostao Ramiz Hasić, a da ne dođe Mirsad Subašić, načelnik Policijske uprave Konjic koji toj stranci ne odgovara, budući da žele osobu koju mogu kontrolirati.

MUP je prije dolaska nove vlasti raspisao natječaj za zamjenika komesara, no SDA sada pokušava i u HDZ-u traži partnera za izmjene zakona prvo na Vladi, a potom i Skupštini, da Hasić ostane. On uvjete za mirovinu ispunjava u siječnju, što znači da ubrzo odlazi i da je SDA u vremenskoj stisci da opet nagrne i traži izmjene i dopune:

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.