AKCIJA SPAŠAVANJA UMIROVLJENIKA HASIĆA Donosimo dokaz kako je SDA planirala mijenjati zakon zbog svog čovjeka

Ramiz Hasić

Da je u tijeku akcija spašavanja skorog umirovljenika, a zamjenika komesara u HNŽ-u Ramiza Hasića nedavno smo pisali, a sada donosimo ključni dokument koji to i potvrđuje.

Hercegovina.info je u posjedu dokumenta, "Izmjena i dopuna Zakona o policijskim službenicima u HNŽ-u", gdje se izmjenama predlaže da se odredbe člana 122. stav 1., a točka C. neće primjenjivati na komesara i zamjenika komesara.

Ramiz Hasić

 
Prosječna osoba ovdje ne bi ništa upratila, no osoba navikla na razne stranačke marifetluke i dovitlavanje onih koji i na sudu pod prisegom svjedoče da ne kadroviraju u Mostaru svakako bi pročitala u Zakonu što se to više neće odnositi na trenutačno Ramiza Hasića, koji u siječnju treba u mirovinu. A u zakonu piše da prestaje mandat osobi koja je navršila 65 godina života ili 40 godina staža, što je slučaj SDA-ova miljenika Hasića.

Ramiz Hasić

Ako izmjene prođu, ovaj se članak na Hasića neće odnositi, on ostaje, a i u budućnosti imamo prostor za sedamdesetogodišnjake u MUP-u HNŽ. Šteta je uistinu samo što stranke na vlasti ne mogu i prirodno podmlađivati kadar, kako bi im ostao nekoliko naših života. 

Ramiz Hasić

Podsjetimo, na stolu je u HNŽ-u incijativa SDA da se mijenja zakon kako bi zamjenik komesara ostao Ramiz Hasić, a da ne dođe Mirsad Subašić, načelnik Policijske uprave Konjic koji toj stranci ne odgovara, budući da žele osobu koju mogu kontrolirati.

 S obzirom na to da je uopće na stolu ovakva inicijativa i HDZ o njoj uopće želi razgovarati opravdano je već sada sumnjati hoće li nova vlast raditi kako treba, odnosno u čijem će interesu raditi. 
Hasić je među onim zaposlenicima MUP-a HNŽ koji u 2024. ispunjavaju uvjete za umirovljenje temeljem 40 godina staža, a u mirovinu bi trebao već krajem siječnja.  

MUP je prije dolaska nove vlasti raspisao natječaj za zamjenika komesara, no SDA sada pokušava i u HDZ-u traži partnera za izmjene zakona prvo na Vladi, a potom i Skupštini, da Hasić ostane. 

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije natječaj za zamjenika komesara policije raspisao je 15. studenog ove godine u Večernjem listu, a objavljen je i na stranicama Službe za zapošljavanje HNŽ

Podsjetimo, prije godinu dana imali smo tri osobe prijavljene za zamjenika komesara - Mirsada Subašića, načelnika Policijske uprave Konjic, Roberta Perića, načelnika Terenskog ureda Jug Granične policije BiH, te šefa operativaca u MUP-u HNŽ Ramiza Hasića.  Perić je imenovan za komesara, a Hasić za njegova zamjenika.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.