Osnivanje Antidayton grupe je izravni napad na državu BiH

Negiranje Daytona i pokušaj nametanja unitarizma, negiranje konstitutivnosti sva tri naroda, pokušaj asimilacije i stvaranja nikad postojeće nacije Bosanaca i Hercgovaca predstavlja diskriminaciju sva tri konstitutivna naroda i predstavnika nacionalnih manjina koje također imaju pravo na izjašnjavanje.

Ovakve grupe su izravna prijetnja miru, toleranciji i suživotu utemeljenima da Daytonskom mirovnom sporazumu te vode u nove podjele i disoluciju BiH.

Preporučujemo Hrvatskom narodnom saboru BiH i Skupštini Republike Srpske da jednom zajedničkom Deklaracijom ratificiraju Daytonski mirovni sporazum kako bi potvrdili svoju opredjeljenost za mir i suživot u zajedničkoj državi Hrvata, Srba i Bošnjaka bez hegomonije većinskih naroda nad manjinskim i bez diskriminacije bilo kojeg naroda, a posebno manjinskih naroda i manjina u BiH.

Na ove pojave je ukazala i Međunarodna krizna skupina, ICG. Isto tako, Hrvatski narodni sabor i Skupština RS-a bi trebali utvrditi međuentitetsku granicu i potvrditi njeno poštivanje jer ukoliko ovakve Antidaytonske grupe dovedu državu BiH do disolucije, ona bi se odvijala po postojećim i već od prije utvrđenim i međunarodno priznatim entitetskim granicama unutar BiH što ne predstavlja prepreku jer između Hrvata i Srba u BiH nema neriješenih pitanja, stoji dalje u priopćenju NVO Croatia Libertas-a.