CROATIA LIBERTAS osuđuje napad na Župni ured i crkvu u Mostaru

Croatia Libertas, grafit, grafit mržnje, grafiti
Pod okriljem noći na katoličkoj Crkvi su osvanuli islamski simboli polumjesec i zvijezda, te druga obilježja uz grafit „Jedan je Allah" što je unijelo strah i nemir kod hrvatskog stanovništva u Zapadnom Mostaru.

Na današnjem sastanku koordinacije stanara Centra II je dogovoreno da se stanari lokalnih mjesnih zajednica samoorganiziraju i sami čuvaju stambene i crkvene objekte jer ih lokalna policija očito ne može zaštititi.

Posebno nas posebno pogađa to što se ovakvi incidenti događaju u vrijeme muslimanskih blagdana, pa samo možemo zaključiti kako ovakvi napadi na katoličku imovinu imaju za cilj podizanje međunacionalnih tenzija.

Policijska uprava Mostar je obaviještena ali počinitelj ili više njih još nisu pronađeni što među građane Zapadnog Mostara unosi zabrinutost. Pozivamo sve nadležne institucije i policiju da otkriju počinitelje kako se ne bi ponovili ovakvi ili slični napadi na imovinu te zaštite lokalno hrvatsko stanovništvo i crkvene objekte od sličnih napada, stoji u priopćenju NVO Croatia Libertas-a.