NEOPOZIVA OSTAVKA Bogičević povukao kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva

Bogić Bogičević
Fena

Kandidat za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević večeras je uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju.

Bogićević je naveo da je ona očigledno postala kamen spoticanja u koalicijskim odnosima "Četvorke", koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

Smatra da je to nejedinstvo svojevrsna poruka da unutar "Četvorke" on nije poželjan kandidat za spomenutu odgovornu funkciju.

Bogićević je istakao da ne želi da narušavanje međustranačkih odnosa zbog njega, niti želi da se njegovo ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na što je izgledala današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva, piše Fena.

- Zahvaljujem Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidiranjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena - poručio je Bogićević.