NEĆEŠ TAJ FILM GLEDATI Komšić zaprijetio silom, Dodik mu odgovorio

Milorad Dodik
Hercegovina.info

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH  izjavio je danas Srni da Željko Komšić "ni nakon 26 godina mentalno nije izašao iz rata" i Armije BiH. 

Lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH dao je komentar na Komšićevu izjavu da će se "morati odgovoriti silom" ako RS nastavi ovim putem.

"Ako je to što Komšić govori najbolje što zna, obavještavam ga da je rat završen i da je Republika Srpska dobila svoja prava Daytonskim mirovnim sporazumom koja brani na miran i demokratski način", rekao je Dodik.

Dodao je da "ratni film sa sobom u glavnoj ulozi u BiH neće gledati".

"Ako nastavi prijetiti njime očekujem da i pravosuđe FBiH počne raditi svoj posao", rekao je Dodik.

Podsjetimo, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić najavio je da će biti podnesena kaznena prijava protiv odgovornih osoba, nakon što je u Službenom glasniku Republike Srpske (RS) objavljen tekst Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS.

Ukaz o proglašenju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske objavljen je sinoć u "Službenom glasniku Republike Srpske", a potpisala ga je predsjednica RS-a Željka Cvijanović 23. prosinca. Ovaj zakon na snagu će stupiti za šest mjeseci.

"Bit će podnesena kaznena prijava protiv odgovornih osoba. Vlasti RS-a očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice", rekao je Komšić za Klix.ba

Prema njegovim riječima, sada je, više nego ikad, na potezu Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

"Ako se ovo nastavi, sutra će se isto dogoditi i sa Oružanim snagama BiH, s pravosuđem, a kad se dogodi, tad će se morati odgovoriti silom", kazao je Komšić.

Ako se ne odgovori, dodao je, to će značiti da se "pristalo na ono što nazivaju mirnom disolucijom".