MILAN BANDIĆ Zamislite u noćnom klubu da se ja ljubim s nekim u maski

MILAN BANDIĆ Zamislite u noćnom klubu da se ja ljubim s nekim u maski
PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i nije pretjerano optimističan oko situacije s koronavirusom u Zagrebu, prenosi Dnevnik.hr. Na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da je situacija u Zagrebu s 39 novozaraženih gora nego jučer, te nadodao da će narednih dana situacija biti još gora. Kao krivac za eskalaciju spominje popuštanje mjera. Bandić je dao i svoju pretpostavku: mjere će se ponovno pooštriti nakon 5. srpnja.

Potom se osvrnuo i na situaciju sa zagrebačkim noćnim klubovima. “Relaks, popuštanje. Mladi pogotovo u noćnim klubovima. I ja sam nekad bio mlad i išao u noćne klubove u tri ujutro. Znate kad se ide u noćni klub? Iza dva, ali ne samo vremenski iza dva, nego kad dobijete volju da idete u noćni klub. Postoji zagrijavanje, onda idete u noćni klub. Onda je tamo raspašoj. I svjedoci smo toga da je pola naših pozitivnih iz noćnih klubova”, ispričao je Bandić svoje viđenje kako izgledaju izlasci u klubove.

I BANDIĆ SE NEKAD LUDO LJUBIO PO KLUBOVIMA

Potom je Bandić ipak rekao kako ne bismo trebali osuđivati ljude koji izlaze u klubove. “I ja sam to nekad radio. I to je istina. I zato ne osuđujte ljude. Tamo ne pomaže ni maska. Zamislite u noćnom klubu da se ja ljubim s nekim u maski. Ma nema šanse. U nekom prigušenom kutku dvorane, uz 80, 120 decibela. Ma fućka se meni za masku tada. I rezultat toga je to što imamo. A to je istina i recimo tu istinu. I sada nema na rikverc, oni koji su dali popuštanje tih mjera sada bi sve dali da mogu rikverc, ali nema”, kaže gradonačelnik.

Nakon toga, gradonačelnik je pojasnio kako je odgoda izbora nemoguća, jer su izbori već raspisani, a “predsjednik je institucija”. Nadodao je kako vjeruje da predsjednik Milanović neće odgoditi izbore. No, Bandić je svjestan i situacije u Hrvatskoj, koja je svakim danom sve gora i gora. Pretpostavlja da će situacija u sljedećih osam dana do izbora biti sve lošija. Gradonačelnik je obraćanje zaključio najavom da će kumicama na placu u ponedjeljak dijeliti po dvije maske, jer su ga to tražile. Pohvalio se da je druge institucije, poput gradskih vrtića i domova, već opskrbio maskama.