Lagumdžija: Priče da sam dao podršku Vuku Jeremiću su najbrutalnije laži i nebuloze

SDP, Željko Komšić, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, izbori, koalicija, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, MMF, Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić političar, SDP BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Sarajevo, SDP BIH, Turska, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, stjepan kljujić, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, Živko Budimir, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Brčko, Slavo Kukić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Valentin Inzko, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, međunarodna zajednica, BIH, Zlatko Lagumdžija, Vijeće ministara BiH, Zlatko Lagumdžija, SDP BIH, kongres, Zlatko Lagumdžija, BIH, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, BIH, Bošnjaci, Senad Avdić, Zlatko Lagumdžija, Zlatko Lagumdžija, Vuk Jeremić, SDP BIH, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić, SDA BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Sejdić i Finci, Zlatko Lagumdžija, Vjekoslav Bevanda, Zlatko Lagumdžija, Lijanovići, Zlatko Lagumdžija, branitelj, Koordinacija braniteljskih u

... da su priče o navodnom obećanju podrške ministru vanjskih poslova Srbije Vuku Jeremiću za visoku funkciju u UN-u „najbrutalnije laži i nebuloze".

Drago mu je da su činjenice isplivale na površinu i da ih je iznio sam srbijanski službenik.

"Vrijeme je da krenemo u lov na one koji su ovo kreirali da bi generirali probleme u BiH, ali i u regiji. Moramo dati odgovor na pitanja ko su ti ljudi i zašto to rade, zašto je napravljena cijela ova konstrukcija. To su najvažnije stvari. Zašto to rade?", ističe Lagumdžija.

Smatra da se pojavila pozitivna klima u BiH i regiji.

"Miču se neke stvari koje su do sada bile zaglavljene. Vidite, mi u BiH imamo ostatke poraženih struktura, ali i neke strukture unutar vladajuće koalicije kojima to ne odgovara. Pokušavaju sve ovo iskoristiti da nas posvađaju i u regionu i u državi. Svakako, nije loše što se ovo desilo da otvorimo oči i okrenemo se saradnji u BiH i regionu", kazao je Lagumdžija.

Odgovarajući na upit na koga aludira u svojim optužbama, naglasio je da iza ovog stoje dijelovi propalih politika i mafijaških struktura koje imaju političko pokriće, odnosno medijski trabanti koji ih prate.

Te strukture se ne mogu pomiriti da više nisu neprikosnovena vlast koja upravlja javnim preduzećima kao privatnim nahijama.

Oni, tvrdi Lagumdžija, kreiraju probleme i žele da se i „SDP uključi u stvaranje starih tenzija da bi se zadržao status quo".

Cijeli slučaj doveo je u vezu sa zakonom o oduzimanju opljačkane imovine.

"Mi se očito borimo za reforme s ljudima koje treba reformirati", rekao je Lagumdžija.

Govoreći o slučaju „Jeremić", Lagumdžija je pojasnio da BiH za konačnu odluku ima još dva mjeseca. Naša država može imati stav „za" i „protiv", a, također, može biti i „bez stava".

Napominje da nijedan član Predsjedništva BiH neće moći ništa sam učiniti. U svakom slučaju BiH neće donijeti prevagu u konačnici i zbog toga se pita „ko nas to gura u sukobe oko nečeg gdje mi ne odlučujemo".

Šef bh. diplomacije u London ide na poziv ministra vanjskih poslova Velike Britanije Williama Haguea, s kojim će razgovarati o pitanjima vezanim za BiH.

U okviru posjete sastat će se s britanskim ministrom za Europu, zatim s čelništvom i menadžmentom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), te održati predavanje na Institutu za međunarodne i sigurnosne studije, navodi Dnevni avaz.

Fena