FOTO  KRATKI SASTANAK U MOSTARU Zajedno ćemo djelovati u Hercegbosanskoj županiji

KRATKI SASTANAK U MOSTARU Zajedno ćemo djelovati u Hercegbosanskoj županiji
hercegovina.info

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru u utorak je održan sastanak predsjednika HDZ-a BiH i zamjenika predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na kojem se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji te radu izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj razini.

Jedna od tema sastanka bila je i nefunkcionalnost državne razine oko ključnih pitanja, kao što je konačni strateški pristup i izrada plana rješavanja migrantske krize, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Kako je istaknuto, radi se prije svega o sigurnosnom pitanju koji već odavno ima ozbiljne konture po sigurnost stanovništva Bosne i Hercegovine i mora se žurno riješiti.

Također, vođen je razgovor na temu lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini i Gradu Mostaru te njihovog održavanja u uvjetima pandemije, osobito osiguranja tehničkih uvjeta.

Čović je ponovio stav da nema nikakvog pravnog ni zakonskog uporišta niti racionalnog objašnjena za odvajanje lokalnih izbora u Mostaru, ali da konačno održavanje izbora u gradu na Neretvi, pa čak i u ovakvim uvjetima, treba biti motiv da se stvari i na višim razinama pokrenu iz statičnog stanja, prije svega u kontekstu predstojećih razgovora o izmjenama Izbornog zakona.

Čović i Dodik najavili su da u sljedećem razdoblju slijede učestaliji sastanci uz šira stranačka izaslanstva, kao i trilateralni sastanci s predstavnicima bošnjačkog naroda, stoji u priopćenju.

Kažimo kako je sastanak trajao jako kratko, nekih dvadesetak minuta

a novinarima se nakon sastanka obratio samo Dodik.

“Razgovarali smo o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a jedna od tema bili su i lokalni izbori u Gradu Mostaru. Sa HDZ-om BiH se razumijemo po mnogim pitanjima, i to nikada nije protiv treće strane. Sporazum koji je postigao gospodin Čović sa gospodinom Izetbegovićem vezano za Mostar, ima elemente koji su veoma interesantni. Jedan je priča o Izbornom zakonu BiH. Znam da već za desetak dana istječe rok za početak novih pregovora o Izbornom zakonu BiH i to je bila jedna od tema razgovora. Razgovarali smo i o tome na koji način zajedno djelovati u HBŽ-u, kako raditi dalje vezano za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Dom naroda, uz nekoliko riječi i o sutrašnjoj posjeti Matthewa Palmera“, rekao je Dodik.