Izborni zakon povod Sarajevu za harangu protiv Hrvata

Sarajevo

... realnosti i pokušaj Beograda odnosno Pala protekli rat na ovim prostorima obojiti vlastitom nacionalnom istinom koja je, dakako, bila jedina ispravna. Gotovo identično preslikava se stanje, uz tek poneke nijanse, i svih poslijeratnih godina u BiH, a svojevrsna kulminacija događa se ovih dana u interpretacijama odluka o izmjenama Izbornog zakona.

Posljednjih dana tako se iz dijela političkog Sarajeva cijelosvjetsku javnost uvjerava kako su sva tri prijedloga o izmjenama Izbornog zakona koja kao kompromis predlažu međunarodni predstavnici pristrana i u korist samo jedne strane - hrvatske. I nisu se samo stranci urotili protiv bošnjačkih stranaka.

Prema ocjenama SDP-a, SDA, DF-a, NS-a, GS-a..., urotilo se i Središnje izborno povjerenstvo jer je najavilo mogućnost donošenja pravilnika, odnosno tehničkog izračuna mandata za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH kako bi pomoglo u pronalaženju rješenja o provedbi presude Ustavnog suda BiH u predmetu Bože Ljubića.

Nastavili su razni analitičari, političari upozoravati kako je istina posve drukčija, kako presuda Ustavnog suda BiH uopće ne sadrži pojedinosti koje se sada nastoje izmijeniti kroz Izborni zakon. U tom svojevrsnom političko-medijsko-obavještajnom ludilu otišlo se i korak dalje, zbog čega se ponovno iz ladica vade presude sudova, tvrdnje o agresiji, s nakanom sotoniziranja bh. Hrvata.

U svemu tome najpoželjniji su ponovno oni glasovi koji, samo iz njima znanih razloga, a najčešće su to apanaže ili pak ucjene, pljuju po vlastitom narodu. U tome dijelu ovaj pokušaj pisanja vlastite istine predstavlja lošu presliku izvornika.

Najprije stoga jer ni jedna odluka ili prijedlog, bilo da je riječ o strancima ili domaćim institucijama, nisu prohrvatski ni protubošnjački. Te odluke su proustavne, prodaytonske i u suštini prorealne. Ignorirati Ustav može se nazvati samo jednim imenom - zajedničkim zločinačkim pothvatom protiv BiH i Hrvata.

Večernji list BiH