Ivo Miro Jović: Lagumdžija neka brine o bošnjačkim pitanjima

ivo miro jović stjepan mesić, HDZ BiH, ivo miro jović, Zlatko Lagumdžija, ivo miro jović, Wolfgang Petrich, ivo miro jović, Željko Komšić
"To je nespojivo. Neka on brine o bošnjačkim pitanjima", poručio je Jović.

Jović je rekao za "Fokus" da Lagumdžija "hoće primijeniti silu i vjerojatno je nametnuti". "To je pokušaj da se velikim dijelom urade građanske opcije, a u stvari pod motom bošnjačkih interesa", naglasio je Jović.

On je kazao da su konsenzus, kompromis, paritet i rotacija ključne stvari za budućnost BiH, te da oni koji misle drugačije ne misle dobro ovoj zemlji.

Jović je rekao da bi vlast u BiH trebala biti konstituirana u vrlo kratkom roku i da je ključ rješenja formula "dva plus dva plus dva".

Odgovarajući na pitanje kako će se dva HDZ-a suprostaviti nelegalnom i neustavnom konstituiranju vlasti u FBiH, Jović je naveo da je ključna stvar to što polovica FBiH, odnosno pet županija, neće biti zastupljena.

"Zato međunarodna zajednica šalje jasne poruke da se tako ne može napraviti vlast. To bi bio presedan i poguban potez za FBiH", rekao je Jović.

Govoreći o mogućnosti intervencije međunarodne zajednice ukoliko BiH uskoro ne dobije vlast, on je rekao da ne vjeruje da će se ponoviti 2001. godina, jer niti je BiH, a ni međunarodna zajednica u poziciji u kakvoj su bile 2001. godine "kada su hrvatskom narodu nametuli Alijansu za promjene na vlasti".

Srna