HRS LIVNO TVRDI U Gradsko vijeće mora ući tatin sin

Livno
Wikipedija

Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke Livno, sinoć je uputio priopćenje u kojem ukazuje na malverzacije oko upisivanja preferencijskih glasova koji direktno utječu na sastav Gradskog vijeća u Livnu.

"Ponovno se brojalo ovih dana u Ljubunčiću i prebrojalo. HDZ-ovi su upisali preferencije ne samo na obračunsku listu već kako spada bratski u listiće. Nije puno njih brigalo što je ogromna većina biračkih odbora brojala onako kako su livnjaci glasali, ovi su odlučili da stvar uzmu u svoje ruke. Diktatom neprikosnovenih vladara iz fotelje, konkretno Branka Ivkovića predsjednika raspalog ŽO HDZ BiH, u Ljubunčiću je morao glasove naknadnim upisivanjem dobiti njegov sin.

Izvršitelji iz koalicije SNSD SDA su bili;

Mijo Ćosić HLL Predsjednik
Anto Periša HDZ 1990 Član
Filip Medo SNSD Član
Petar Gotovac SDA Član
Mate Madžar HDZ BiH Član
Stipe Vujeva GIP Zamj. predsjednika
Jakov Damjanović HDZ 1990 Zamj. član
Velimir Križan SNSD Zamj. član
Josip Manđeralo SDA Zamj. član
Tomislav Kovač HDZ BiH Zamj. član

Livno

Ako ovo što pišemo nije istina, a je, očekivati je da tatin sin dobije bar po 100 preferencija na biračkom mjestu gdje je stasao ili na biračkom mjestu gdje mu je tata kupio stan. Ipak ako za čovjeka zna i toliko ga cijeni 53 glasača u Ljubunčiću onda je samo logično da u „komšiluku“ dobije bar duplo više preferencija!?

Da je u Livnu, kojim slučajem, odaziv bio 70% glasovi i listići se ne bi prebrojali do izbora 2024. godine. Ovako samo kod nas još nije uneseno preko 20% glasova a tko zna kojim čudom još po netko upadne ili ispadne iz Gradskog vijeća", stoji u priopćenju GO HRS Livno.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.