HRS IZ LIVNA Evo kako se varalo na izborima u korist HDZ-a, oštetili čak i kandidata sa svoje liste

Livno
Arhiva

Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke Livno danas je poslao priopćenje u kojem ukazuju na to kako su se vršile malverzacije i nadopisivali preferencijski glasovi u korist HDZ-a BiH. Kako tvrde u HRS-u da stvar bude apsurdnija, krađom je oštećen i kandidat s njihove liste.

"Unatoč neviđenim naporima oporbenih stranaka da u Livnu po prvi put u povijesti lokalni izbori zaista prođu fer i pošteno, na nekoliko biračkih mjesta se ipak dogodila krađa u korist kandidata HDZ-a BiH.

Livno

Na biračkom mjestu Dobro, na primjer, a kandidat je mještanin sela Dobro i tajnik HDZ-a Goran Pravdić. Da stvar bude još apsurdnija, krađom je oštećen njegov sumještanin i kandidat s liste istog tog HDZ-a BiH, Toni Mihaljević. Naime, Pravdiću su nadopisane preferencije koje mu ne pripadaju, što je kazneno djelo, a dotični to kao vrsni pravnik dobro zna.

Livno

Otkud biračkom odboru pravo da ne poštuje volju građana te zakine Tonija Mihaljevića koji je po broju preferencija trebao biti prvi? Član biračkog odbora je bio i Rude Pravdić, otac Gorana Pravdića. Na tom istom biračkom mjestu preferencije su nadopisane i Saši Grabovcu, Josipu Geli, te Iliji Mihaljeviću.

Livno

Tako stranačka vrhuška iz fotelje namješta tko će proći u vijeće! Grabovac, Gelo i ostala klimoglava ekipa mora u Dobrom imati nepostojeće preferencije, a Mihaljević iz Potočana koji je osvojio najviše glasova ne", stoji u priopćenju GO HRS Livno.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.