Herceg u razgovoru s generalnim konzulom Turske u Mostaru: Zračna luka nam je poveznica sa zemljama Europe i šire

Herceg u razgovoru s generalnim konzulom Turske u Mostaru: Zračna luka nam je poveznica sa zemljama Europe i šire

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je u petak u nastupni posjet novoimenovanoga generalnog konzula Republike Turske u Mostaru Kudreta Oytana.

Čestitajući Oytanu na preuzimanju dužnosti generalnoga konzula, Herceg je istaknuo dosadašnju dobru suradnju Republike Turske i Vlade HNŽ-a te izrazio spremnost za njezinim nastavkom i unapređenjem.

Na susretu je bilo riječi o aktualnom stanju kako u HNŽ-u, tako i u BiH, potom o određenim aktivnostima i planovima Vlade HNŽ-a, s naglaskom na mogućnostima uspostavljanja konkretnije suradnje na polju razvitka gospodarstva, prometne povezanosti i turizma.

- Važnu ulogu u gospodarskomu razvitku u Hercegovačko-neretvanskoj županiji igra Zračna luka Mostar koja nam je poveznica sa zemljama Europe i šire. Imamo bogat turistički potencijal koji je atraktivan za turiste, kao i brojna gospodarska dobra, a to je prostor koji možemo značajno unaprijediti privlačenjem ulagača – istaknuo je Herceg.

Konzul Oytan zahvalio je županijskom premijeru na srdačnom prijemu i na upućenim čestitkama, istaknuvši svoju izrazitu opredijeljenost razvoju međusobne suradnje, na dobrobit cjelokupnoga podneblja, priopćila je Vlada HNŽ-a.