Grad traži od 'Mo Busa' da osigura autobuse za prijevoz navijača na gradske derbije

Ultras - Zrinjski, Gradski derbi, Red Army, Zrinjski - Velež, Stadion HŠK Zrinjski, MUP HNŽ, bus derbi, GOŠK Gabela, napad, navijači, Mostar, navijački neredi, strah, policija
Osim predstavnika saveza sastanku su nazočili i predstavnici klubova te PU Mostar.

Kako je priopćeno iz gradskog Sportskog saveza, na sastanku su, između ostalog, usvojeni sljedeći zaključci:

1. Sportski savez Grada Mostara će putem Grada Mostara razgovarati sa predstavnicima Mo Busa za osiguravanje autobusa za prijevoz gostujućih navijača za gradske derbije u sezoni 2009/10 .

2. Obavezuje se organizator utakmice da će zajedno sa policijskim službenicima vršiti kontrolu svih navijača prilikom ulaska u autobus i ulaska na stadion .

3. HŠK Zrinjski i FK Velež se obavezuju da će omogućiti isti tretman i jednih i drugih navijača prilikom odigravanja gradskih derbija .

4. Stav Policijske uprave Mostar je da će organiziran odlazak gostujućih navijača na utakmicu biti moguć isključivo autobusima i kombijima. Nikakva druga vrsta organiziranog odlaska neće biti moguća ( pješice i osobnim automobilom ).

5. Policijska uprava Mostar nalaže domaćinu gradskog derbija angažiranje 120 – 150 zaštitara.

Sportski savez Grada Mostara uputio je apel svim građanima Grada Mostara, a posebno navijačkim skupinama da daju maksimalni doprinos kako bi navedeni derbi protekao u najboljem redu i kako bi bio istinski sportski događaj na ponos svih građana našeg grada.