Fijasko na skupu HDZ-a 1990: Završni skup Devedesetke okupio samo 500 ljudi

HDZ 1990, Martin Raguž

Fijasko bi bio još veći da dio stranačkih simpatizera nije stigao s autobusom na Sportski centar Kantarevac u Mostaru, a cijeli skup kasnio je više od 45 minuta.

Iako je bio najavljen nastup glazbene zvijezde Giuliana, Mostarci se nisu odazvali stranci koja je odlučila na ovim izborima samostalno nastupiti, neovisno od bloka stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH. Samo radi usporedbe na završnom skupu stranaka HNS-a okupljenih oko HDZ-a BiH večer ranije na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski iz Mostara bilo je oko 10.000 pristalica ove stranačke grupacije.

Na skupu su se obratili stranački prvaci dr. Zdravko Kuzman, dr. Dijana Zelenika, Ilija Cvitanović, a na kraju je govorio predsjednik te stranke Martin Raguž koji je posebno pozdravio Tolisu, Kostrč i Plehan gdje su po njegovim riječima skupovi HDZ-a 1990. bili iznimno dobro posjećeni.

Prije Raguževog obraćanja nastupio je Giuliano s pjesmom Jugo.

Raguž je poručio da njegov program unatoč izbornim rezultatima u nedjelju neće propasti upirući prstom u stranačku mladež koja se također okupila na skupu.

Grudski.info