FOTO/VIDEO  Hrvatski odgovor: 10.000 Mostaraca uz HNS

hdz mostar
Skup je održan na stadionu HŠK Zrinjski, a prethodio mu je mimohod par tisuća pristalica HDZ-a BiH i HNS-a, skupa sa Mostarskim i Širokobriješkim mažoretkinjama, te limenom glazbom.

Na samom skupu nazočnima su se obratili Slađan Bevanda predsjednik GO HDZ BiH Mostar,  Branko Hrg predsjednik HSS-a Hrvatske, Tomislav Karamarko predsjednik HDZ-a Hrvatske, te na koncu uz ovacije cijelog stadiona kandidat za Hrvatskog člana predsjedništva ispred HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović.

Sa skupa je poslana jasna poruka domaćoj i međunarodnoj javnosti da Hrvati ne dijele, niti će dijeliti BiH, ali da zahtjevaju svoja prava koja su im uskraćena zadnjih desetak godina. Pozvani su i susjedi Bošnjaci da više ne biraju Hrvatskog člana predsjedništva i Hrvatske predstavnike u vklasti,  jer ukoliko to još jednom učine ozbiljno će uzdrmati temelje BiH.

U glazbenom dijelu programa nastupili su klapa Drača, Romeo Bilać i Mate Bulić, a gledatelji su imali prigodu vidjeti i predstavu Bosanski lonac koji su izveli Slaven Knezović, Miro Barnjak, Robert Pehar i Drago Šuvak.

Nakon svega skup se dostojanstvno razišao bez i najmanjeg incidenta.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info