DODIK 'U Srebrenici se nije dogodio genocid'

Milorad Dodik
Arhiva

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je da je Crna Gora bila i jest prijateljska, a može se reći i bratska država, i nema razloga da tako ne bude i ubuduće.

Dodik je naveo da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao priliku posjetiti BiH ranije, ali on to nije učinio.

"Meni je bilo neprikladno da to uradi sada kada se Crna Gora suočava s tako ozbiljnim izazovom, kojem svjedočimo svi, a koji se s velikom pažnjom prate i u Republici Srpskoj zbog činjenice da pripadamo istoj Crkvi", istaknuo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH naveo je da odluka u vezi s njegovim dolaskom u BiH nije bila u funkciji osvježavanja uspomena i povijesnog sjećanja, posebno ne na vladavinu Slobodana Miloševića s kojim je Đukanović blisko surađivao upravo u turbulentno vrijeme koje on spominje.

Na pitanje da prokomentira Đukanovićevu izjavu da je "u Srebrenici počinjen genocid", Dodik je odgovorio da vjeruje da je Đukanoviću poznat stav Republike Srpske da se u Srebrenici nije dogodio genocid, isto kao što vjeruje da su mu poznate i kontroverze koje prate događanja u toj općini u nekoliko godina proteklog rata.

"Inzistiranje na tome, i to 25 godina nakon rata, izgleda kao osveta djeteta kome su rekli da ne može više da se igra", rekao je Dodik.