Dodik: Srbi i Hrvati ne žele ovakvu BiH, dvije trećine Srba u RS-u želi samostalnost izvan BiH

Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik političar iz RS-a, RAK, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Milorad Dodik, nadležnost, Zakon, imovina, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Politika, Milorad Dodik, BIH, karađorđevo, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Treći entitet, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Mladen Bosić, Vijeće ministara, autonomija, Republika Srpska, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, SDP BIH, BIH, Trebinje, Milorad Dodik, stranka za bih, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, SNSD, Hrvati u BIH, ustav, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Dragan Čović, HDZ BiH, SDP BIH, SDA BIH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Reis Cerić, Mevlid Jašarević, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Zdravko Krsmanović, Gornja Drina, SNSD, Mi
Ova BiH je treba nastaviti živjeti na vrijednostima na kojima je živjela Jugoslavija. Kako to da nekad može, a nekad ne može da živi na tim vrijednostima? Mnogo stvari je tu otvoreno, i nikada nije zatvoreno kao problem. Naravno da treba nastojati da se živi u toleranciji i miru. Imajući u vidu nasljeđe koje smo ovde imali, ne samo istorijski dugoročno gledano, nego i ovo najnovije, je vidljivo da ljudi nisu drage volje ostali u Bosni i Hercegovini."

"Ni Hrvati ni Srbi nisu sretni što se nalaze u Bosni i Hercegovini , dok su Bošnjaci nesretni zato što nemaju čitavu BiH. To su stvari koje ovde ostaju kao konstante, svidjelo se to nekome ili ne, to su relacije. To što mi radimo je da održimo sistem ovakav kakav je, bez turbulencija, nasilja i sukoba. I da tri različite kulture i nacije žive na principima čistih računa. BiH ako se gradi kao zajednička, ne može biti zemlja čistih računa. Ona može da bude samo zemlja nečistih namjera i računa-kazao je u intervju za tacno.net predsjednik Republike Srpske MIlorad Dodik na konstataciju da se živi u zajedničkoj državi.

Upitan hoće li da kaže kako je realnost raspad države BiH, Dodik je kazao kako više od 78 odsto građana Republike Srpske želi RS izvan BiH.

Ali to je samo želja, i nešto što ima problem sa realnošću. Ovde postoji Dejtonski sporazum na koji smo mi pristali, stojimo iza njega i nismo za to da se ukida. ayjtonskim sporazumom mi smo dobili određena prava, mi smo gotovo nezavisni u BiH i samostalni u okviru tog međunarodno priznatog kolektiviteta. To je dejtonska definicija naše Republike Srpske. U deset poslednjih godina sve je učinjeno da se to dovede u pitanje, pa i sada postoje problemi. Nitko ovde nije naivan, pa to ne treba očekivati ni od nas. Evo, da postavimo sada pitanje, da li bi ljudima u Banjaluci bilo bolje ili bi bolje živjeli onog trenutka kada bi se ukinula RS, i kada bi se sve te reforme prenijele na nivo Sarajeva. Ja sam uvjeren da bi bilo daleko gore. Mi imamo životni interes da branimo ono što je RS u Daytonu-rekao je Dodik.

(R.I. Dnevnik.ba)