DODIK "Ovakvom raspletu može se radovati samo Željko Komšić, sada je jasno da ja nisam problem"

DODIK "Ovakvom raspletu može se radovati samo Željko Komšić, sada je jasno da ja nisam problem"
Hercegovina.info

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da neuspjeh pregovora o izmjeni Izbornog zakona u BiH, koji su vođeni između bošnjačkih i hrvatskih stranaka, nedvismisleno je pokazao gdje leži problem u BiH i da se taj problem ne zove Republika Srpska ili Milorad Dodik.

 "Ovakvom ishodu pregovora može se radovati samo Željko Komšić, naivno vjerujući da njegov koncept izborne prevare ima budućnost", rekao je Dodik za Srnu upitan da prokomentira neuspjeh pregovora lidera stranaka iz Federacije BiH o izmjenama izbornog zakonodavstva u BiH, koji su četiri dana vođeni u zgradi Izaslanstva EU u Sarajevu, uz posredstvo predstavnika međunarodne zajednice.

Lider SNSD-a je naglasio da su pregovori o izmjenama Izbornog zakona vođeni posredstvom predstavnika briselske i američke administracije što nije bilo dovoljno da se završe uspjehom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je, također, važna poruka domaćim političkim akterima, ali i međunarodnim posrednicima da je jedini pravi dogovor u BiH onaj koji se postigne samostalno od onih koji imaju izborni legitimitet. Pitanje je kako bi i ovi pregovori završili da jedna strana, mislim na bošnjačku, i mislim konkretno na Bakira Izetbegovića, nije uporno računala upravo na vanjske aktere", istakao je Dodik.

On je ukazao da će se nepostizanjem dogovora o izmjeni Izbornog zakona u BiH nastaviti razdoblje političke nestabilnosti jer jedan od tri konstitutivna naroda, u ovom slučaju hrvatski, nije zadovoljan svojom pozicijom i osjeća se poniženo.

"A problem jednog naroda, što sam govorio i ranije, problem je sva tri", poručio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.