Dodik: Federacija BiH prema Daytonskom sporazumu bila dužna očistiti BiH od mudžahedina, ali to nije uradila

Milorad Dodik političar iz RS-a, Milorad Dodik političar iz RS-a, RAK, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Milorad Dodik, nadležnost, Zakon, imovina, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Politika, Milorad Dodik, BIH, karađorđevo, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Treći entitet, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Mladen Bosić, Vijeće ministara, autonomija, Republika Srpska, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, SDP BIH, BIH, Trebinje, Milorad Dodik, stranka za bih, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, SNSD, Hrvati u BIH, ustav, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, BIH, Milorad Dodik, Republika Srpska, BIH, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, SNSD, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Republika Srpska, Milorad Dodik, Sulejman Tihić, Dragan Čović, HDZ BiH, SDP BIH, SDA BIH, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Reis Cerić, Mevlid Jašarević, Milorad Dodik, Milorad Dodik, Zdravko Krsmanović, Gornja Drina, SNSD, Mi

...jačati Radio-televizija RS-a, dok mu je korporacija RTV sustava BiH, nešto “što ne može izgledati drugačije, nego kao i BiH, odnosno kao neodrživa stvar”.

Dodik je u u Bijeljini, gdje je sudjelovao na stranačkom skupu, odbacio mogućnost bilo kakvog zajedništva po pitanju medija u BiH.

On je, kako su javili mediji u RS-u, na to što su upravni odbori BHT i RTV Federacije BiH odbili usvojiti statut korporacije javnog sustava, rekao da „ne postoji potreba da se s njima gradi bilo kakvo zajedništvo”.

„Nemamo što s njima praviti, bilo kakvo zajedništvo. Nažalost, ranije su doneseni određeni propisi, ali treba učiniti sve kako bi se organizacijski i statusno RTRS ojačao i što više osamostalio”, ustvrdio je Dodik.

Komentirao je i najavu generalnog štrajka upozorenja radnika u RS-u, koji priprema Savez sindikata RS-a, ističući da nema osnova za štrajk i da „takvo nešto više koristi zlonamjernim iz Federacije BiH, nego što bi moglo pomoći onima koji uđu u genaralni štrajk”.

Dodik je kazao i da je „Federacija BiH prema Daytonskom sporazumu bila dužna očistiti BiH od mudžahedina, ali da to nije uradila”.

poskok.info