Davor Domazet Lošo: To su državni paraziti na strani zla koji provode unutarnju agresiju

Davor Domazet Lošo, geostrateg, geopolitičar, Politika, Ivo Josipović, Tomislav Karamarko, Sustav nacionalne sigurnosti, korupcija, Davor Domazet Lošo, admiral , Ivo Josipović, HDZ RH, Kolinda Grabar Kitarović, Bosna i Hercegovina, bošnjački dužnosnici, Davor Domazet Lošo, Davor Domazet Lošo, Hrvatska zemlja, Davor Domazet Lošo, Davor Domazet Lošo, Admiralovi zapisi 2
Ali, istina se ne može sakriti"
Kako je objavila Slobodna Dalmacija, u organizaciji SNV-a sveučilišnog profesora i saborskog zastupnika Milorada Pupovca i Documente pod redateljskom palicom Olivera Frljića u HNK u Rijeci 5. kolovoza u 8 sati počet će, "Kontra-Oluja".

Slobodna također piše da redatelj Frljić "nastojeći se suprotstaviti glorifikaciji rata koja se i dalje nameće kao službena dužnost svih građana" priprema "svojevrsni mirovni kontrapunkt kninskoj proslavi Dana domovinske zahvalnosti". Tako će u riječkom HNK s početkom proslave u Kninu započeti razgovor s 5 žena različitih nacionalnosti, "listom ratnih stradalnica", a razgovor će voditi aktivistica Vesna Janković.

Organizatori tvrde da će "Kontra-Oluja" biti dobro osigurana, a očekuju i žestoke reakcije i prosvjede braniteljskih udruga. Čak će i novinari za ulazak u HNK trebati posebne akreditacije.

‘To je oblik unutarnje agresije koja je smještena na područje pseudokulture. Kada su propala očekivanja tih nerazumnika da će Sud u Haagu presuditi da je ‘Oluja' bila etničko čišćenje, oni su započeli sa svojim pokušajima. No, to je potpuno nevažno za istinu, jer istina se može prešutjeti, ali ne može se ubiti", komentira umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo.

Podsjeća i kako u presudi Suda pravde u Haagu. među ostalim, stoji rečenica, koja se, kaže Lošo, sustavno prešućuje u hrvatskoj javnosti, ona glasi: "Srpske paravojne postrojbe činile su zločine s elementima genocida u svrhu stvaranja homogene srpske države". A ta kvalifikacija "homogena srpska država", nastavlja admiral Lošo, "pet je puta teža kvalifikacija negoli da se govoirlo samo o Velikoj Srbiji".

Komentirajući dalje najavljeni performance, Lošo kaže da se "ta družina nikako ne miri s činjenicom da je ‘Oluja' čin dobra i da je provedena na najvišoj razini etike ratovanja".

"Oni su na strani zla, a ne dobra i to što rade unutarnja je agresija na Hrvatsku, nasilje nad dobrim i nasilje nad istinom. To su paraziti na državnoj plaći koji šire zlo, a ne dobro, koji vrijeđaju cijeli hrvatski narod, uključujući i Srbe koji su sudjelovali u obrani Domovine", smatra admiral Lošo, podsjećajući kako je u Domovinskom ratu sudjelovalo i oko 20.000 pravoslavaca.

No, nije sklon nikakvoj zabrani skupa, ni performancea, jer ni inače, objašnjava, ne voli zabrane. "Treba ih pustiti da sami sebe razobliče kao ljudi zla, a ne dobra. Umjesto da se zahvaljuju, jer to je Dan domovinske zahvalnosti, a ‘Olujom' je spriječen mogući genocid, oni rade ovakve stvari. Ali, istina se ne može sakriti", zaključuje admiral Domazet Lošo.

Izvor: direktno.hr