ČAMPARA IZBAČEN IZ SDA "Da imam interesa vidio bih s Asimom da mi završi povratak, ali nemam"

ČAMPARA IZBAČEN IZ SDA "Da imam interesa vidio bih s Asimom da mi završi povratak, ali nemam"
N1

Jasmin Terović, predsjednik Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo, za Faktor je kazao da je večeras donesena odluka da se Aljoša Čampara, županijski zastupnik u Sarajevu, briše iz evidencije članova SDA.

"Nakon što je u javnost izašla informacija da je član Općinske organizacije Centar Aljoša Čampara potpisao zahtjev za smjenu Vlade, hitno je održana sjednica Općinskog odbora gdje je jednoglasno donesena odluka o isključenju iz Općinske organizacije, odnosno iz SDA zbog kršenja odredbi statuta, zbog nanošenja štete SDA, nepoštivanja principa stranke i tako dalje. Shodno tome odluka je donesena jednoglasno", rekao je Terović.

"Nakon ovoga on se briše iz evidencije članstva Općinske organizacije Centar. Ne znam da li će viši nivoi stranke odlučivati o ovome jer se po statutu brisanje člana, ukoliko se ne pridržava odredbi Statuta vrši se u Općinskoj organizaciji gdje se vodi članstvo", pojasnio je Terović za Faktor.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ove odluke Čampara je za N1 rekao.

''Čuo sam da sam isključen. U SDA ima kvalitetnih pojedinaca, doduše - sve manje. I siguran sam da će i oni vremenom napuštati tu stranku. Sve je evidentnije da se unutar nje same, teško što može mijenjati nabolje'', rekao je Čampara za N1.

''Žao mi je što SDA ne želi da pomogne sama sebi i što je izgubila dodir s običnim građaninom, a u stranci koja je sama sebi svrha i koja nije tu za narod, ja sebe već odavno ne pronalazim. U SDA se uvijek nešto ''da završiti''. Da imam interesa za tim, vidio bih sa Asimom da mi završi da me vrate, ali nemam'', poručio je Čampara za N1.