BH. POLITIČARI U STRAHU ZA ZDRAVLJE Ozračeni bureci i ćevapi problem u Vladi RS-a

Ćevapi
Hercegovina.info

Službenici ministarstva trgovine i turizma su pokrenuli peticiju za oslobađanje od pregledanja hrane na ulazu u zgradu Vlade RS-a, jer se boje štetnih zračenja iz rendgen aparata.

Oni su izrazili bojazan da njihove bureke, ćevape, sendviče i sličnu hranu koju kupuju na pauzi rendgen aparati na ulazu u zgradu Vlade ozrače do te mjere da bi to moglo utjecati i na njihovo zdravlje.

Kako su napisali u svom zahtjevu i peticiji koju su potpisali radnici ministarstva trgovine i turizma, na ovaj potez su se odlučili jer „x zrake koje isijavaju rendgen aparati prilikom kontrole negativno utječu na svojstvo hrane i pića, a time i na zdravlje ljudi.“

Cijela priča je pokrenuta prije nešto manje od mjesec dana, kada su na ulazu u zgradu Vlade počele da se primjenjuju strožije kontrole, jer je tijekom interne istrage utvrđeno da osiguranje nije do sada radilo svoj posao u skladu sa propisanim odredbama.

Kako saznaje BUKA, nedavno je izvršena kontrola procedura pri ulasku u zgradu Vlade prilikom čega su interni istražitelji bez problema unijeli oružje u sam objekat. Nakon toga, kontrole pri ulasku su pooštrene.

A samim tim svi radnici su prinuđeni da svoju hranu provuku kroz rendgen aparat.

Od tada je među pojedincima zaposlenim u ministarstvu trgovine i turizma unošenje hrane koja se dodatno kontrolira provlačenjem kroz rendgen aparat postala glavna preokupacija.

Zbog „pobune“ radnika ministarstva trgovine i turizma čiji bureci i ćevapi su, kako navode, ozračeni, reagirali su i u MUP-u Republike Srpske, što pokazuje dopis koji je u posjedu Buke, a koji je prethodno proslijeđen Predsjedniku RS, Narodnoj skupštini i Vladi.

Ćevapi